Izvesno je da će igrati u PL naredne sezone, mogu li sa ovim budžetom da izbore opstanak?

Izvor: Sportske.net, 24.Apr.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvesno je da će igrati u PL naredne sezone, mogu li sa ovim budžetom da izbore opstanak?

Odigrali su sjajnu sezonu pa je veliko iznenađenje što će naredne imati veoma limitiran budžet.

Danijel Farke sjajno predvodi ekipu Noriča ove sezone, "Kanarinci" su na čelu Čempionšipa i samo jedan bod ih deli od direktnog plasmana u Premijer ligu.

Dakle, izvesno je da ćemo ih gledati u eliti naredne godine, ali je nakon poslednjih informacija veliko pitanje koliko će se tu i zadržati.

Naime, uprava će nemačkom treneru na raspolaganje staviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << budžet od svega 20 miliona funti (oko 23 miliona evra) za sezonu u elitnom rangu, prenose engleski mediji.

Jasno, to je dovoljno za, u najboljem slučaju, jedno pojačanje na nivou Premijer lige ili za možda dva osrednja, pa je veliko pitanje kakvi su planovi uprave kluba.

Postoje priče da određeni timovi planski ispadaju u prvoj sezoni posle povratka u elitni rang, kako za plasman u PL dobijaju ogroman novac, a onda ekspresnim ispadanjem značajno smanjuju troškove i tako ostaju u velikom plusu.

Nisu sve izgleda tako ambiciozni u engleskom fudbalu, za neke je to čist biznis, ali ko zna, možda Farke uspe i sa ograničenim budžetom da izbori opstanak, Fulam je dokaz da vam budžet ne garantuje ništa, mada su Kardif i Hadersfild pokazatelj da ipak morate da dovedete igrače vrhunske klase da bi ste opstali u najjačoj ligi na svetu, a za takav profil fudbalera je danas potreban ogroman novac.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.