Izložba u Mihinu čast: Siniša je bio most koji je spajao Srbe i Italijane FOTO

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 19:05

Izložba u Mihinu čast: "Siniša je bio most koji je spajao Srbe i Italijane" FOTO

Izložba u čast fudbalskih legendi Siniše Mihajlovića i Paola Rosija otvorena je u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Na izložbi o fudbalskim karijerama i životima dva istinska šampiona, velikana srpskog, italijanskog i svetskog fudbala, prikazani su njihovi, ali i mnogi drugi originalni dresovi, trofeji, dokumenti i drugi artefakti, a izložba traje od 6.jula do 3. avgusta uz besplatan ulaz.

Na otvaranju prisutnima su se obratili ambasador Italije u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Luka Gori, Maja Gojković, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture, Biljana Jotić, direktorka Muzeja primenjene umetnosti, Dražen Mihajlović, brat Siniše Mihajlovića i Federika Kapeleti, supruga Paola Rosija.

Dražen, brat Siniše Mihajlovića, bio je veoma emotivan i zahvalio se svima koji su pomogli da se ova izložba organizuje.



"Ovaj muzej je otvorio vrata da primi dva velika čoveka i dvojicu velikih fudbalera. Siniša je bio most koji je spajao dva naroda, nas Srbe i Italijane. On je uvek bio asocijacija na Zvezdu, Srbiju i Italiju. Hvala svima",
rekao je Mihajlović.

Maja Gojković istakla je da je za nju otvaranje izložbe emotivan momenat, jer je sa Sinišom veže dugo prijateljstvo, ali i da je to čovek velikog srca, koji je ostavio trag u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Ambasador Gori rekao je da mu je drago što prisustvuje ovom događaju, koji čuva sećanje na dva fudbalera koja su bila voljena i u Italiji i u Srbiji.

Federika Kapeleti, supruga Paola Rosija, istakla je da je ovo prikaz života dva velika fudbalera i čoveka.

"Veoma emotivan trenutak za mene, ovde sam svojim ćerkama. Ovo je posebna izložba o dva šampiona, koji su predstavljali svoje zemlje. Oni su mnogo više od svoje profesije. Paolo i Siniša i dalje žive u našim srcima, ali i u celom svetu", rekla je Federika Kapaleti.

Reč na otvaranju uzeli su Roberto Ćinkota, direktor Italijanskog instituta za kulturu Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Nataša Marjanović, član Izvršnog odbora Generali Osiguranje Srbija i Marko Skembri, direktor izlobe.

Događaj se realizuje u saradnji Institucija "Paolo Rossi Foundation World Camp lot FIFA Museum".

Legendarni srpski fudbaler i trener preminuo je 16. decembra 2022. godine u 54. godini života.

Slavni defanzivac, rođen u hrvatskom Borovo selu, igrao je za Vojvodinu, Crvenu zvezdu, a nosio je dres Sampdorije, Lacija, Intera i Rome.

Kao trener vodio je Bolonju, Kataniju, Sampdoriju, Fiorentinu, Milano i Torino, a bio je i selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Srbija, bivša Jugoslavija, Evropa i svet pamti ga kao temperamentnog i odvažnog odbrambenog fudbalera, neverovatno jakog i preciznog šuta iz slobodnog udarca.

Rosi je preminuo u decembru 2020. godine, a tokom karijere kao napadač igrao je za Juventus, Komo, Vičencu, Peruđu, Milan i Veronu, gde je završio karijeru 1987. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U MIHINU I ROSIJEVU ČAST: Zavirite na izložbu posvećenu legendarnim fudbalerima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023

Svečanost u Muzeju primenjene umetnosti...U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, svečano je otvorena izložba posvećena legendarnom srpskom i jugoslovenskom fudbaleru Siniši Mihajloviću i Italijanu Paolu Rosiju, osvajaču svetske titule 1982. godine...Svečanom otvaranju prisustvovali su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

PREDIVNO: U Beogradu održana izložba u čast Siniše Mihajlovića!

Izvor: HotSport.rs, 06.Jul.2023

Prelep događaj. Danas je u prostorijama Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu održana izložba u čast dvojice velikana, Siniše Mihajlovića i Paola Rosija. Pored brojnih prisutnih, istakli su se Dražen Mihajlović (prim. aut. Sinišin brat) i Federika Kapeleti (prim.aut. supruga Paola Rosija)...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.