Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivona Ćavar: Svi rezultati teže ka cilju zvanom OI

Nakon oktobra 2016. godine i osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu u Lincu, karatistkinja Ivona Ćavar je godinu i pol kasnije BiH donijela i evropsku bronzanu medalju.

Do novog podviga 22-godišnja reprezentativka BiH i članica Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara stigla je na prvenstvu Starog kontinenta u Novom Sadu, gdje je, podsjetimo, njen klupski kolega Ivan Klepić osvojio titulu prvaka Evrope. Ćavarova je postolje u kategoriji do 68 kg izborila nakon četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pobjede. Nakon poraza od Irine Zarecke iz Azerbejdžana, uslijedile su pobjede nad predstavnicama Slovenije, Švedske, Slovačke i na kraju Makedonke Anhele Majsovske za treće mjesto.

"Prezadovoljna sam ostvarenim rezultatom. Europska medalja je došla kao dopuna onoj svjetskoj. Iza mene je šest napornih tjedana, a samim time je rezultat i bio očekivan. Najteži meč u repasažnom dijelu je bio protiv Slovakinje Miroslave Kopunove, jer je to bio zadnji preduvjet u kvalifikacijama za broncu", kazala je vlasnica sada već dvije medalje sa velikih takmičenja.

Da će izrasti u vrhunsku karatistkinju Ivona je najavila sada već davne 2010. godine. Tada je na SP u Maleziji u konkurenciji kadeta osvojila srebrnu medalju postavši viceprvakinja svijeta. Dok još sumira utiske iz Novog Sada, Splićanka sa mostarskom adresom već polako razmišlja o novim izazovima koji je čekaju u ovoj godini.

"Kroz narednih mjesec dana me očekuje Svjetska Premier liga u Istanbulu, te Mediteranske igre krajem šestog mjeseca. No, prioritet za ovu godinu je Svjetsko prvenstvo u Madridu krajem godine", ističe Ćavarova.

Sjajni rezultati koje bilježi iz godine u godinu pod palicom trenera Miroslava Klepića, koji je ujedno i selektor ženske karate reprezentacije BiH, daju joj za pravo da uskoro ostvari novi san, a to je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

"Naravno, kao što je san svakog sportaša, nadam se kvalifikacijama na OI, ujedno i svi ovi rezultati teže ka tom cilju", zaključila je bh. karatistkinja za koju je, kao i za Ivana Klepića, bio organizovan svečani doček u Mostaru pri povratku sa šampionata Evrope.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.