Ivanović: Čekam Markovića i Murinja

Izvor: B92, 30.Apr.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Čekam Markovića i Murinja

Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović rekao je u intervjuu za "Večernje novosti" da bi voleo da mu se na leto u klubu pridruže Lazar Marković i Žoze Murinjo.

O Markovićevom transferu u redove plavaca' spekuliše se već mesecima, po nekima je sve već odavno dogovoreno, a slična situacija je i što se tiče portugalskog stručnjaka.

Markec ima kvalitet da jednog dana zaigra u klubu kakav je Čelsi. Da li će se to dogoditi ovog leta ja ne mogu da potvrdim, ali bih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lično voleo da dođe. Prvo, lepo je imati nekog svog u timu, da možeš da popričaš s njim. Koliko god bih ja pomogao njemu da se bolje snađe, toliko bi i on meni da se ne osećam pomalo usamljeno. Ali, sada je za Lazara najvažnije da se oporavi, da dobro igra u Partizanu, a kad dođe vreme siguran sam da će otići u pravi klub gde će moći dalje da napreduje i da se razvija”, naglasio je Ivanović za “Večernje novosti”.

Na pitanje da li ima konkuretnih potvrda informacije o povratku Murinja na “Stamford bridž”, Ivanović je rekao:

Svi koji vole Čelsi nadaju se povratku Murinja. Mi igrači nemamo nijednu potvrdnu informaciju da će se on vratiti na “Stamford bridž”, ali bismo svi voleli da se to dogodi jer se radi o jednom od najboljih trenera sveta. Ovde ga svi neizmerno poštuju, mnogo je uradio za klub u prošlosti, a ne treba trošiti reči kolika je vrednost za sve u budućnosti. Sa njim bismo bili jači kao klub, bila bi to druga dimenzija Čelsija i sigurno je da bismo postali jedan od glavnih konkurenata za titulu”.

Ivanović je u razgovoru za “Večernje novosti” prokomentarisao i incident sa Luisom Suaresom na meču sa Liverpulom, kada ga je Urugvajac prilikom duela ugrizao za ruku.

U fudbalu se dešavaju zaista čudne situacije i samo u tom trenutku sam bio iznenađen, šokiran. Ma, zgranut. Digla se prašina, preko noći sam postao popularan zbog događaja u kojem sam bio samo sporedni lik”, rekao je Ivanović, “Budete iznenađeni i ljuti u tom momentu. Ali kad se meč završi strasti se smire, sve se zaboravi. Razgovarali smo telefonom, prihvatio sam izvinjenje, policiji nisam podneo prijavu. Bio sam samo učesnik, ali nisam želeo da u ovom slučaju bilo šta zavisi od mene. Niti sam imao nameru da napadam Suaresa, ali ni da ga branim”.

Ivanović je, takođe, prokomentarisao poslednje mečeve reprezentacije Srbije, sa Hrvatskom u Zagrebu, i Škotskom u Novom Sadu.

Kad sve sagledam, mogli smo da učinimo mnogo više protiv Hrvatske, da odigramo bolje ali su i oni takođe očekivali da budu daleko kvalitetniji. Meč je bio neočekivan za sve, ostao je deo istorije i na nama je da im uzvratimo u Beogradu istom merom. Praveći presek kvalifikacija, možemo da konstatujemo sve odlike mladog tima u stvaranju. Kod kuće smo igrali veoma dobro, u gostima gubili lako. Ova reprezentacija ima budućnost, potrebno je da svi mi još napredujemo u klubovima, steknemo iskustvo a onda će i rezultati biti na željenom nivou”, istakao je fudbaler Čelsija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Murinjo i Falkao stižu u Čelsi!

Izvor: B92, 01.Maj.2013, 10:01

Prema pisanju portala goal.com Žoze Murinjo dogovorio se da ovog leta pređe u Čelsi, a sa njim u London iz Madrida stiže i Radamel Falkao...Murinjo je u utorak nakon poraza njegovog Real Madrida u polufinalu Lige šampiona od Borusije Dortmund nagovestio odlazak na kraju sezone...Portugalac je rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.