Bane Ivanović: Čekam Murinja i Markovića

Izvor: Mondo, 30.Apr.2013, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bane Ivanović: Čekam Murinja i Markovića

Kapiten srpske reprezentacije za "Večernje novosti" pričao o aktuelnim temama u Čelsiju, Suarezu, "orlovima"...

Branislav Ivanović nedavno se našao u žiži svetske fudbalske javnosti, kao učesnik incidenta u kojem je glavnu ulogu - ujedom za ruku - odigrao napadač Liverpula Luis Suarez.

Ivanović je "Večernjim novostima" potvrdio da je prihvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Suarezovo izvinjenje, a ceo slučaj pamtiće samo kao anegdotu.

"U tom trenutku sam bio iznenađen i šokiran, ali kad se meč završi, strasti se smire i sve se zaboravi. Posle smo razgovarali telefonom, prihvatio sam izvinjenje i nisam želeo da bilo šta zavisi od mene. Nisam napadao Suareza, ali ga nisam ni branio", rekao je Ivanović.

"Za mene će ovo ostati neobičan događaj, koji će ostati zapisan da se iznova prepričava kad god se dogodi nešto slično".

Čelsi je posle pobede nad Bazelom u Švajcarskoj (2:1) na dobrom putu da se plasira u finale Lige Evrope, gde bi se sastao sa Fenerbahčeom ili Benfikom.

U Premijer ligi "plavci" verovatno neće moći bolje od trećeg mesta, dok su iz FA kupa ispali u polufinalu, tako da im je Evropa jedina šansa za osvajanje trofeja.

"Imamo mnogo neprijatnih iskustava ove sezone, previše uspona i padova, da bismo olako prišli revanšu sa Bazelom. Pobeda u gostima više nije takav kapital u fudbalu, kao pre 20 godina. Nadam se da ćemo ući u finale i onda se koncentrisati na meč za trofej, koji bi nam koliko-toliko spasio sezonu".

Rafael Benitez od jesenas predvodi Čelsi sa prefiksom "v.d". Izvesno je da će na kraju sezone napustiti Stamford Bridž, a naveliko se priča o povratku Žozea Murinja.

"Tome se nadaju svi koji vole Čelsi. Mi, igrači, nemamo nijednu potvrdnu informaciju, ali bismo voleli da se to dogodi, jer se radi o jednom od najboljih trenera sveta. Sa njim bismo postali jedan od glavnih konkurenata za titulu, postali bismo jači kao klub".

Još jedan "trač", koji nikako da dobije potvrdu, odnosi se na transfer Lazara Markovića iz Partizana.

"On ima kvalitet da jednog dana zaigra u klubu kao što je Čelsi. Lično bih voleo da dođe, jer je lepo imati nekog svog u timu. Koliko god bih ja njemu pomogao da se bolje snađe, pomogao bi i on meni da se ne osećam pomalo usamljeno. Ipak, za njega je sada najvažnije da se oporavi i da nastavi sa dobrim igrama u Partizanu".

Komentarišući učinak reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Mundijal 2014, Ivanović je konstatovao da su prisutne bile "sve odlike mladog tima u stvaranju".

"Kod kuće smo igrali veoma dobro, u gostima lako gubili. Potrebno je da svi mi još napredujemo u svojim klubovima i steknemo iskustvo, a onda će i rezultati biti na željenom nivou".

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: Čekam Markovića i Murinja

Izvor: B92, 30.Apr.2013

Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović rekao je u intervjuu za "Večernje novosti" da bi voleo da mu se na leto u klubu pridruže Lazar Marković i Žoze Murinjo...O Markovićevom transferu u redove plavaca' spekuliše se već mesecima, po nekima je sve već odavno dogovoreno, a slična situacija je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.