Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2021, 14:35

Ivan Ilić skup za Veronu, ali ga kupuje zbog cene u budućnosti

Rizik koji bi lako mogao da se isplati

Hvalospevi na račun Ivana Ilića posle novih dobrih igara u dresu Verone ponovo su aktivirali priču o njegovoj budućnosti i mogućem ostanku na Bentegodiju na duži vremenski period.

Posle gola Đenovi, trećeg ove sezone na Čizmi, sve se glasnije govori o razmišljanjima vodećih ljudi Verone da na kraju sezone aktiviraju opciju kupovine srpskog veziste i plati ga 12.000.000 evra. To je suma novca koja je malo van finansijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << domašaja Verone, ali kako tvrdi ugledni sportski dnevnik Gazeta delo Sport, najverovatnije će biti kupljen zbog potencijala i cene koju bi mogao da dostigne u budućnosti.

SERIJA A: (5,50) Verona (3,80) Juventus (1,65)

Naime, ako bi Verona aktivirala otkupnu klauzulu po ceni od 12.000.000 evra Mančester Siti imao bi pravo preče kupovine po ceni od 25.000.000 evra. Kako se ističe, trener Verone Ivan Jurić i kompletan stručni štab Verone izuzetno veruju u Ilićev potencijal i kvalitet, zbog čega su u klubu najbliži odluci da plate ozbiljan novac za njega. Kako se navodi, upravo bi Jurićeva uloga mogla bi da bude ključna u realizaciji ovog transfera.

“Ima lepu levu nogu i odigrava lopte pametno. Fizički još napreduje, ali najvažnije je to što ima još dosta prostora da se usavršava i postane vrhunski ’box-to-box’ vezista. Vidim ga kao organizatora igre, može da postane tip igrača poput Migela Velosa“, izjavio je Jurić.

Podsetimo, Gazeta je i pre nekoliko dana objavila tekst s ozbiljnim pohvalama na račun Ivana Ilića, gde ga je čak uporedila sa sugrađaninom mladog veziste i legendarnim fudbalerom Draganom Stojkovićem Piksijem. U toj objavi pisalo se kako ga trener Jurić zove "Dete", a da su njegove igre na nivou "Profesora".

Ako bi platila Mančester Sitiju 12.000.000 evra bio bi to drugi najveći transfer u istoriji Verone. Više je plaćeno samo za Huana Iturbea kada je dolazio iz Porta u leto 2014. godine, tačnije 15.000.000 evra.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.