Italiji sreća, pa je treća! Ukrajina pre Gruzije!

Izvor: Mondo, 06.Sep.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italiji sreća, pa je treća! Ukrajina pre Gruzije!

Tim Etorea Mesine u neizvesnoj završnici savladao Gruziju u poslednjem meču grupe B i u osmini finala će igrati protiv Finske, dok su Ukrajinci pobedom protiv domaćina grupe, Izraela, izborili plasman u narednu fazu.

Foto: AP Photo/Ariel Schalit

Gruzijci su probali, gajili nadu do poslednjeg sekunda meča da mogu da pobede Italiju u poslednjem meču u grupi B, ali je Luiđi Datome blokirao šut Georgija Šermadinija pred poslednji zvuk sirene koji je mogao sve da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << promeni.

ITALIJA - GRUZIJA 71:69 (27:10, 11:20, 20:17, 13:22).

Italijani su su odlično počeli utakmicu, u prvoj četvrtini imali su visoku prednost (25:7), a početkom drugog perioda i najveću razliku (29:10), ali je Gruzija uspela da smanji rezultatski zaostatak i u 16. minutu stigne i na "minus tri". Košem Šengelije prišli su na 30:33, ali je Italija mini serijom 5:0 do poluvremena opet otišla na bezbednih osam razlike (38:30).

Posle tog "kriznog" perioda Italijani su ponovo preuzeli incijativu, brzo u nastavku ponovo stigli do dvocifrene prednosti, ali su uporni Gruzijci ipak uveli meč u triler završnicu.

Sjajnom serijom u finišu meča ne samo da su uspeli da istope prednost Italijana, nego su preko Majkla Diksona čak i poveli 59 sekundi pre kraja meča - 68:67.

Heket je brzo nakon toga vratio prednost Italijanima (69:68), a Aradori je iskoristio samo dva od četiri penala da dodatno poveća vođstvo (71:69). Gruzija je uprkos promašaju Diksona za tri nakon toga, ostala u "igri" za trijumf bukvalno do poslednje sekunde.

Visoki Georgi Šermadini krenuo je ka košu Italije, ali je Luiđi Datome odlično "pročitao" njegovu nameru i blokirao mu šut, koji je mogao mnogo toga da promeni.

Italijani su osvojili treće mesto u grupi B, iza Litvanije i Nemačke, i u osmini finala će se sastati sa Finskom, koja je drugoplasirana u grupi A, dok je Gruzija zbog pobede Ukrajine nad Izraelom - 88:64 - završila takmičenje na Eurobasketu.

Ubedljivom pobedom Ukrajinci su se izjednačili sa Gruzijom (2-3), ali će zbog boljeg međusobnog učinka igrati u osmini finala. Rival će im biti sjajna Slovenija.


Najefikasniji u redovima Italije bio je Belineli sa 15 poena, Datome je upisao 14, uz pet skokova, dok je Aradori završio duel sa 12 ubačenih poena uz sedam uhvaćenih lopti.

Kod Gruzije najbolji je bio Dikson sa 29 postignutih poena

REZULTATI 5. KOLA:

Litvanija - Nemačka 89:72

Gruzija - Italija 69:71

Izrael - Ukrajina 64:88

TABELA: Litvanija 4-1, Nemačka 3-2, Italija 3-2, Ukrajina 2-3, Gruzija 2-3, Izrael 1-4.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.