Rafalna paljba Helena - Grci uhvatili zadnji voz

Izvor: Sportske.net, 06.Sep.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafalna paljba Helena - Grci uhvatili zadnji voz

Reprezentacija Grčke obezbedila je plasman u osminu finala EuroBasketa zahvaljujući trijumfu nad Poljskom u poslednjem kolu Grupe A.

Drugi meč petog kola u Grupi A odlučivao je o tome ko će sa četvrte pozicije na tabeli u osminu finala, a za nju su se borile selekcije Grčke i Poljske.

Heleni su uspeli da uhvate poslednji voz i da trijumfom rezultatom 95:77 (23:29, 26:14, 21:24, 25:10) overe mesto u osmini finala.

Nakon nešto slabijeg otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << meča Grci su uhvatili ritam i zahvaljujući neverovatnim procentima u šutu za tri nadomestili zaostatak a potom i preuzeli vođstvo.

Samo u prvom poluvremenu Grčka je imala 70% uspešnosti u šutu za tri poena, a Kostas Slukas i Nik Kalates bili su nezaustavljivi u šutu van linije 6.75.

Na kraju su Grci završili meč sa 13 pogođenih trojki iz 20 pokušaja, a devet od tih trinaest pogodaka ostvarili su Kostas Slukas (5) i Nik Kalates (4).

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je upravo Kostas Slukas sa 26 poena (3/7 za dva, 5/6 za tri), 4 skoka i 3 asistencije, a pratio ga je Nik Kalates sa 24 poena (6/9 za dva, 4/7 za tri) i 10 asistencija.

Svoj doprinos u pobedi nad Poljskom dali su Jorgos Printezis sa 14 poena i 6 skokova, odnosno kapiten Janis Burusis sa 10 poena i 6 skokova.

Damjan Kulig bio je najefikasniji pojedinac u reprezentaciji Poljske sa 26 poena i 7 skokova.

Grčka će kao četvrtoplasirana iz Grupe A (A4) u osmini finala igrati protiv prvoplasiranog tima Grupe B a to je selekcija Litvanije.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EUROBASKET: Presudilo iskustvo Grka protiv Poljske, dominirao duo Slukas – Kalates

Izvor: HotSport.rs, 06.Sep.2017

Ni maestralni Damijan Kulig nije mogao da pomogne Poljacima da dođu do pobede.. . Posle tri vezana poraza, Grci su rezultatom 95:77 porazili Poljsku i izbori dalji plasman na Evropskom prvenstvu.. Poljaci su eliminisani sa Eurobasketa nakon današnjeg poraza od Grčke u jednoj neizvesnoj utakmici.. Ta...

Nastavak na HotSport.rs...

Utakmica bez značaja, ali Hrvatima je bilo važno: Pala osveta, Česi na - 38!

Izvor: MozzartSport.com, 07.Sep.2017, 15:18

Šuterski trening Bojana Bogdanovića, koji je za 23 minuta ubacio 25 poena u koš rivala – 107:69..Hrvatska nije nije mogla sa drugog mesta u Grupi C, a Češka sa pozicije pet – ipak motiv je bio na strani selekcije Aca Petrovića koja je nanela težak poraz ekipi Ronena Ginzburga u poslednjem...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.