Italijanski fudbaleri kažnjeni zbog blasfemije

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski fudbaleri kažnjeni zbog blasfemije

Frančesko Manjaneli, fudbaler Sasuola i Mateo Skocarela, igrač Parme, dobili su po jednu utakmicu suspenzije zbog bogohuljenja.

Naime, njih dvojica su, u različitim televizijskim emisijama, optuženi za blasfemiju.

Bogohuljenje je izraz kojim se označava korišćenje Boga na način na koji određena religija ili vlast smatraju nedopustivim, a italijanski zakoni su po tom pitanju poprilično rigorozni.

Da podsetimo, prošle godine je po prvi put u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fudbala jedan igrač bio suspendovan zbog blasfemije.

To je bio fudbaler Udinezea Rolando Mandragora, koji je na TV snimku uhvaćen kako izgovara "Porca Madonna, Vaffanculo, Dio Cane", čime je vređao Bogorodicu, a boga dovodio u kontekst sa psom.

On je to učinio kada mu je golman Sampdorije odbranio šut na meču Serije A i zbog tog ispada kažnjen je, takođe, sa jednom utakmicom suspenzije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Serija A - Kažnjeni jednom utakmicom zbog bogohuljenja!

Izvor: Sportske.net, 29.Okt.2019

Neverovatno, ali istinito...Verovali ili ne, u pravilniku Fudbalskog saveza Italije stoji da ukoliko igrač opsuje Boga, mora biti sankcionisan...Tokom mečeva Serije A, fudbaler Sasuola Frančesko Manjaneli i Parme Mateo Skocarela su uradili ono što se ne sme i sve se videlo preko televizije...Obojica...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.