Italijani besni - Savez bojkotovao Zlatnu loptu zbog Bufona!

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2016, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani besni - Savez bojkotovao "Zlatnu loptu" zbog Bufona!

U danu kada je argentinskom internacionalcu Lionelu Mesiju uručena "Zlatna lopta" za učinak u 2015. godini obelodanjeno je da je FS Italije bojkotovao glasanje za najboljeg igrača sveta.

Argentinski internacionalac Lionel Mesi u ponedeljak je peti put u karijeri imenovan za najboljeg fudbalera planete, a na gala svečanosti u Cirihu uručena mu je "Zlatna lopta".

Odmah nakon što je obelodanjeno ime dobitnika "Zlatne lopte" za prethodnu godinu počele su da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << se pojavljuju informacije vezane za glasanje.

Pisali smo o tome koliko su procenata osvojili kandidati za prestižno priznanje, kao i kako je glasao kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, a tokom večeri se pojavila još jedna neverovatna informacija.

Predstavnici italijanskih medija preneli su da je Fudbalski savez Italije odlučio da bojkotuje izbor za najboljeg fudbalera sveta "zbog nepravde koja je načinjena Đanluiđiju Bufonu".

Golman italijanske reprezentacije i Juventusa nije se našao na suženom spisku od 49 kandidata za "Zlatnu loptu" zbog čega je FS Italije bojkotovao glasanje!

Dobar deo fudbalske javnosti smatra da je Đanluiđi Bufon oštećen i kod izbora najboljeg tima u 2015. godini jer je mesto među stativama pripalo Manuelu Nojeru.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bivša Juga kaže - Najbolji je CR7!

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2016

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) obelodanila je spiskove sa glasovima koji su odlučivali o dobitniku "Zlatne lopte". Selektori i kapiteni reprezentacija zemalja bivše SFRJ tvrde da je Kristijano Ronaldo najbolji na svetu...Centralni sportski događaj 11. januarskog dana bila je dodela priznanja...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.