Bivša Juga kaže - Najbolji je CR7!

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2016, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivša Juga kaže - Najbolji je CR7!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) obelodanila je spiskove sa glasovima koji su odlučivali o dobitniku "Zlatne lopte". Selektori i kapiteni reprezentacija zemalja bivše SFRJ tvrde da je Kristijano Ronaldo najbolji na svetu.

Centralni sportski događaj 11. januarskog dana bila je dodela priznanja najboljem fudbaleru sveta u 2015. godini.

Na gala svečanosti u Cirihu Lionelu Mesiju je uručena peta "Zlatna lopta" čime je Argentinac stekao pravo da ga u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << godinu dana zovemo najboljim fudbalerom na svetu.

Nedugo nakon što je prvotimcu Barselone uručeno priznanje "Zlatna lopta" FIFA je obelodanila spiskove sa glasovima selektora i kapitena reprezentacija koji su odlučivali o tome ko će biti imenovan za najboljeg fudbalera sveta u 2015. godini.

Uvid u spiskove omogućio nam je da globalni izbor svedemo na region bivše Jugoslavije i pogledamo kako su selektori i kapiteni reprezentacija bivše SFRJ glasali u izboru za "Zlatnu loptu".

Četvorica selektora reprezentacija šest zemalja koje su nekada činile SFRJ dala su pet poena Lionelu Mesiju, dok su dvojica rekli da je najbolji Kristijano Ronaldo.

Portugalski internacionalac dobio je 20 bodova od strane selektora reprezentacija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, isto koliko i Lionel Mesi.

Za razliku od selektora, kapiteni reprezentacija zemalja bivše SFRJ procenili su da je Kristijano Ronaldo bio bolji od Mesija u 2015. godini pa je Portugalac od njih dobio ukupno 21 bod a Argentinac 17 bodova.

Kada se podvuče crta, dolazi se do jasne računice koja ukazuje na to da selektori i kapiteni reprezentacija iz zemalja bivše SFRJ smatraju da je Kristijano Ronaldo zaslužio "Zlatnu loptu" pre Lionela Mesija.

Za naše cenjene čitaoce pripremili smo i tabelarni pregled glasova selektora i kapitena reprezentacija Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

 Glasač  Zemlja  Ime  5 poena

 3 poena

 1 poen

 Selektor  Srbija  Radovan Ćurčić  Lionel Mesi  Kristijano Ronaldo  Nejmar

 Kapiten  Srbija  Branislav Ivanović  Lionel Mesi  Eden Azar  Nejmar

 Selektor  Hrvatska  Ante Čačić  Lionel Mesi  Kristijano Ronaldo  Zlatan Ibrahimović

 Kapiten  Hrvatska  Darijo Srna  Lionel Mesi  Kristijano Ronaldo  Tomas Miler

 Selektor  Slovenija  Srećko Katanec  Lionel Mesi  Kristijano Ronaldo  Zlatan Ibrahimović

 Kapiten Slovenija

 Boštjan Cesar  Kristijano Ronaldo  Eden Azar  Lionel Mesi

 Selektor  Crna Gora

 Branko Brnović  Kristijano Ronaldo  Nejmar  Robert Levandovski

 Kapiten  Crna Gora

 Mirko Vučinić  Lionel Mesi  Kristijano Ronaldo  Zlatan Ibrahimović

 Selektor  BiH  Mehmed Baždarević  Krstijano Ronaldo  Andres Inijesta  Tomas Miler

 Kapiten  BiH  Edin Džeko  Kristijano Ronaldo  Eden Azar  Lionel Mesi

 Selektor  Makedonija  Igor Angelovski Lionel Mesi

Andres Inijesta

 Kristijano Ronaldo

 Kapiten  Makedonija  Vanče Šikov  Kristijano Ronaldo Pol Pogba

 Robert Levandovski

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kome su otišli glasovi Zvezdinog fudbalera?

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2016

Fudbaler Crvene zvezde koji je prethodnih šest meseci proveo na pozajmici u Aberdinu imao je pravo glasa u izboru za najboljeg igrača sveta. Evo kome su otišli glasovi Džoša Parkera...Kapiteni fudbalskih reprezentacija čiji se Savezi nalaze pod okriljem FIFA imali su zadatak da daju svoje glasove...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.