Istraga u toku: Ptica uletela u motor aviona sa fudbalerima i izazvala haos?

Izvor: BKTV News, 19.Jun.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga u toku: Ptica uletela u motor aviona sa fudbalerima i izazvala haos?

Hitna istraga!

Ruska federalna agencija za vazduhoplovni saobraćaj "Rosavijacija" saopštila je da će ispitati incident s avionom kompanije "Rosija" koji je prevozio fudbalsku reprezentaciju Saudijske Arabije na utakmicu Mundijala u Rostovu na Donu, objavio je Interfaks, prenosi Rojters.

Navodi se da je portparol "Rosavijacije" kazao da je prilikom sletanja na kratko izbila vatra u jednom od motora, ali da je sletanje obaljeno uz oba motora u operativnoj funkciji i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da nije bilo pretnje po bezbednost putnika.

"Rosavijacija će istražiti razloge ovog akcidenta i u to uključiti sve povezane strane, uključujući kompaniju koja je razvila i proizvela motor", naveo je portparol "Rosavijacije".

Plane carrying Saudi Arabia national team forced to land at Rostov-on-Don airport in Russia after engine catches fire, no-one hurt: Saudi Football Federation. #WorldCup pic.twitter.com/sSfZR7Troh

Fudbalska federacija Saudijske Arabije objavila je prethodno da je avion sa fudbalskom reprezentacijom ove zemlje bezbedno sleteo u ruski grad Rostov na Donu, gde nastavlja takmičenje na Mundijalu, nakon "manjeg tehničkog problema na jednom od motora".

Portparol ruske aviokompanije "Rosija", čiji je "Erbas A319" prevozio saudijske fudbalere iz Sankt Peterburga u Rostov na Donu, negirao je da je izbila vatra i kazao da je prema preliminarnim podacima problem izazvalo uletanje ptice u jedan od motora aviona.

#Urgente#Rusia2018La Federación de Fútbol de Arabia Saudita desea tranquilizar a todo el mundo que todos los jugadores del equipo nacional #Saudi están a salvo, después de un fracaso técnico en uno de los motores de avión que acaba de aterrizar en #Rostov-on-Don Aeropuerto. pic.twitter.com/r1xPNVbGpm

"Ništa nije ugrožavalo bezbednost putnika. Avion je sleteo na rutinski način. Nikakva uzbuna se nije oglasila tokom sletanja", rekao je portparol "Rosije".

Rojters navodi da se na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi krilo aviona koje gori tokom leta.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.