Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 22:43

Istina je, Nagelsman čeka Murinjov otkaz kako bi uzeo Totenhem

Mladi nemački stručnjak spreman za izazov karijere u Premijer ligi

Izgubio je onu šampionsku iskru kojom je nekada žario i palio fudbalskim svetom Žoze Murinjo i od Posebnog se transformisao u Dosadnog. Nema više prepoznatljive taktičke perfekcije, ni druge ideje osim parkiranja "autobusa" ispred svog šesnaesterca i čekanja da se pripreti iz kontri, zbog čega je Murinjo sve bliži još jednom otkazu.

Pre samo tri dana ugledni britanski list Telegraf >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << objavio je da je pred Murinja stavljen ultimatum i da u naredna tri kola Premijer lige protiv Barnlija, Fulama i Kristal Palasa mora da osvoji maksimalnih devet bodova inače će na kraju sezone postati Bivši i na novom Vajt Hart Lejnu... Upravo tada objavljena je informacija da je prva meta Pevaca najtalentovaniji trener današnjice Julijan Nagelsman.

NEDELJA: (1,63) Totenhem (3,80) Barnli (5,70)

Da se iza brda zaista nešto sprema potvrdio je verovatno najbolje obavešteni nemački fudbalski novinar Kristijan Falk. On je na društvenim mrežama objavio da je Nagelsman zainteresovan da preuzme Totenhem u slučaju da Murinjo dobije otkaz i da bi mu selidba u Premijer ligu predstavljala veliki izazov u karijeri. Možda i najveći. Dugo se trener koga su kritičari poredili s Pepom Gvardiolom zbog taktičkih minijatura i analitičkog razmišljanja dovodio u vezu kao mogući naslednik Zinedina Zidana u madridskom Realu. On je nekoliko puta čak i javno odbijao da uopšte ulazi u bilo kakvu priču sa Kraljevskim klubom verovatno iz razloga što ne želi da ga veličina madridskog velikana proguta i kasnije "ispljune" kao trenera koji nije uspeo da ostvari sve megalomanske planove Florentina Pereza.

Vrlo je moguće da Nagelsman u planu ima da karijeru gradi postepeno, a posle dobro odrađenog posla u Hofenhajmu i Lajpcigu prelazak u Totenhem bio bi verovatno idealan na daljem razvojnom putu. Osim toga, Nagelsman u julu puni tek 34 godine, pa su pred njim decenije rada na najvišem nivou, možda čak i u Realu jednog dana...

Ostrvski mediji već su počeli da se bave eventualnim promenama koje bi Nagelsman mogao da uvede u tim, pa se tako ističe da bi Geret Bejl prvi bio precrtan, a za njim Erik Lamela, Hari Vinks, Musa Sisoko i čak Met Doerti. Tandem Hari Kejn – Heung Min Son ostao bi okosnica i Nagelsmanovog Totenhema, a za sobom bi povukao Marsela Sabicera i Ibrahimu Konatea. Priča se i o ofanzivi na Svena Botmana iz Lila, ali francuski Kanal + je još pre nekoliko sedmica objavio da je neimenovani klub već iskeširao između 40.000.000 i 45.000.000 evra za njegov transfer. Doduše, od tada se ništa novo nije čulo...

Totenhem je posle odlaska na vrh tabele krajem novembra prošle godine potpuno izgubio konce i survao se na tabeli Premijer lige. Sada ima 36 bodova na devetoj poziciji i za zonom Lige šampiona zaostaje devet bodova. Totenhem je slavio samo jednom u poslednjih pet rundi, pa je zato i logično što je Murinjo stavljen pred svršen čin. No, kako gotovo svi relevantni ostrvski mediji pišu, Portugalac neće dobiti otkaz pre kraja sezone čak i pored toga što ima godišnju platu od 17.500.000 evra. Razlog je jasan - ni Nagelsman nema nameru da ode pre nego što završi posao u Lajpcigu do kraja i obezbedi novi plasman u Ligu šampiona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.