Ruski patrijarh Kiril čestitao predstojeći Vaskrs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2024, 15:23

Ruski patrijarh Kiril čestitao predstojeći Vaskrs

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril čestitao je vernicima predstojeći praznik Vaskrsenja Hristovog i napomenuo da svest o ljubavi Božijoj daje snagu da se prevaziđu najteža psihička stanja i teške okolnosti, navodi se u Vaskršnjoj poslanici.
"Hristos Voskrese! Te dve reči daju toliku snagu da iz njih lica ljudi blistaju duhovnom radošću i stvarnost oko nas bukvalno se preobražava. Ovaploćenjem, stradanjem i trodnevnim uspenjem, naš Spasitelj obnavlja čovekovu prirodu, izbavlja nas od greha i smrti, otvara ljudima vrata Nebeskog carstva i pokazuje nam put jedinstva sa Tvorcem. U Hristu, koji je pomirio svet sa Bogom, dobijamo priliku da dobijemo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.