Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2020, 23:16

Istina je! Barsa nikad bliža povratku Gasola

Transfer bomba otkucava

Šokirala je Barselona prošlog leta košarkašku Evropu sa dovođenjem Nikole Mirotića, a sada još veća transfer bomba otkucava u Kataloniji.

Ono o čemu se spekulisalo prethodnih nedelja i meseci kao o mogućem scenariju, sada dobija validnu potvrdu. Barselona je počela pregovora sa Pau Gasolom oko povratka španskog asa u Kataloniju, javlja Sportando.

Najbolji košarkaš u istoriji Španije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je slobodan igrač od prošlog novembra kada je raskinuo ugovor sa Portlandom za koji nije ni debtiovao zbog povrede. Poslednju utakmicu je odigrao pre više od godinu dana za Milvoki Bakse i od tada se oporavlja od povrede stopala.

Iako su prognoze jesenas bile da bi mogao da završi karijeru, Gasol ne želi da se preda i najavljivao je povratak na teren. Želja mu je da igra na Olimpijskim igrama sledećeg leta i zbog toga mu je potreban klub u kojem bi odigrao sezonu i vratio se u formu. Kako u NBA više niko ne razmišlja o njegovom angažmanu zbog poznih godina i istorije povreda, vrata za Gasolovo dovođenje su se otvorila Barseloni.

Katalonski klub je jedini evropski koji bi Gasol uzeo u razmatranje za nastavak karijere. Počeo je karijeru u Barsi sa kojom je u tri sezone osvojio dve titule, jedan kup Kralja i bio MVP u oba takmičenja. Blaugrana je prošlog leta velikim ulaganjima i dovođenjem Mirotića najavila da želi da se vrati u sam vrh evropske košarke i da napadne titulu u Evroligi, a sa dovođenjem Gasola bi svakako napravil veliki zalet za te planove.

Izvori iz Katalonije javljaju da su pregovori Barse i Gasola u toku, da su u odmakloj fazi i da je situacija ’sad ili nikad’ za povratak španskog veterana u klub.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.