Ispisana istorija, lepa igra mladog tima, prolaz - ništa ne može naterati trenera Čukaričkog da promeni priču

Izvor: Sportske.net, 16.Jul.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispisana istorija, lepa igra mladog tima, prolaz - ništa ne može naterati trenera Čukaričkog da promeni priču

Aleksandar Veselinović ostaje veran svojim principima i upozorava.

Sjajna partija Čukaričkog u Jermeniji nije ni za milimetar promenila stav trenera Aleksandra Veselinovića: dobar rezultat je proizvod dobre igre, njegov tim je mlad i ne treba da poleti, ali je dobro što se stalno popravlja.

"Rekao sam da će se utakmica rešavati posle poslednjeg zvižduka u Jerevanu", rekao je posle meča Veselinović.

To je govorio i pre i posle prve utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i u najavi ove, a to je, na osnovu rezultata, potpuno pogrešno - prvi meč dobijen je 3:0, a drugi čak 5:0.

"Mislim da smo zasluženo pobedili, bili bolja ekipa. Iskrene čestitke igračima na želji, motivaciji. Veoma mi je bilo važno danas da budemo ekipa koja igra do poslednjeg trenutka.







Mi se rukovodimo time da ne razmišljamo o rezultatu, nego da u svakom momentu budemo ekipa i razmišljamo o igri. Ovo je zasluga igrača koji su vredno radili. Istovremeno, hoću da se zahvalim Banants na toploj dobrodošlici i da im poželim mnogo sreće u prvenstvu i drugim utakmicama", rekao je Veselinović.

Neće poleteti mladi tim posle ovih pobeda, od kojih je ova druga najubedljivija nekog srpskog kluba u inostranstvu od raspada države.

"Mi moramo da budemo profesionalci i već u povratku moramo da razmišljamo o sledećoj utakmici i da na svakom koraku poboljšavamo svoju igru. Znači svima ovakva igra i ovakvi rezultati, ali nije kurtoazija: svaka nova utakmica je nova priča.

U fudbalu morate da se dokazujete svakog dana. Ja sam rekao i u najavi, bilo bi sasvim pogrešno da poletimo. Ja sigurno neću, ne treba nijednog momenta da zaboravimo da je ovo jedna mlada ekipa i da će biti uspona i padova i da svi moramo da pomognemo kada dođe do zastoja. Nemam nikakvu dilemu da će dolaziti do perioda krize i loših rezultata
", rekao je Veselinović.

Trener je posle prvog meča, igranog pre pet dana, rekao da će ekipa provesti vreme u ispravljanju grešaka. Pa, da li je uspela?

"Moram da budem iskren i da kažem da smo ispravili greške. Mi smo veoma mlada ekipa. Imali smo danas četiri igrača ispod 22 godine u prvom timu, a na klupi šest igrača mlađih od 21 godine. Nas je u jednom momentu ponela divna atmosfera i dobar odnos. Rekao sam i ranije da poruka tribinama mora da bude dobra i da se napravi na terenu", rekao je trener.

Novinare je zanimalo koliko je rani gol doprineo konačnom rezultatu, ali trener nije odustao od svoje priče.

"Istina je da je gol pao u pravom trenutku, ali ja igračima govorim da sve rade kako treba, tako da mislim da je taj gol nagrada za dobar rad", rekao je trener.

Peti gol je postignut iz penala napravljenom na Birmančeviću, ali je došlo do rasprave ko će ga izvesti, što je šef struke pojasnio posle meča.

"Docić je bio zadužen za penal, a njegovim izlaskom nismo imali pripremu ko će izvesti. Mali Vidosavljević samo nije čuo moju sugestiju da sam viknuo da Luka izvede penal, to je sve, ništa drugo", pojasnio je on, a onda dodao.

"Da ne zaboravim, igrači su se dogovorili da ovu pobedu posvete Dimitriju Kamenoviću, kome je danas rođendan. On je dete, 2000. godište i to je jako lep gest", rekao je trener.

Trener Banantsa Iljšat Fajzulin bio je kratak: "Nema se šta reći o ovom meču, zaslužili su pobedu. Znam da sam rekao da ćemo ovde pobediti, ali kada primite gol u drugom minutu, onda je teško", kratko je rekao Fajzulin.

Na pitanje dokle može Čukarički u Ligi Evrope, trener je kratko odgovorio: "Sve zavisi od njih".

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.