Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021, 08:28

Institucija protiv danskog čuda: Vreme je za Barsinu savršenu sezonu

Katalonci na pragu jubilarne 10. titule šampiona Evrope, prve posle šest godina. Četa Ćavija Paskvala, kome će ovo biti poslednji meč na klupi velikana, u 2021. godini ima svih 33 pobeda. Olborg je prvi klub iz Skandinavije u finalu elitnog takmičenja Starog kontinenta

Kad nisu mogli Lionel Mesi i drugovi, kada su Nikola Mirotić, Pau Gasol i kompanija stali u finalu protiv Anadolu Efesa, rukometaši Barselone imaju šansu da u porodicu giganta iz Katalonije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << donesu najvredniji pehar, najboljeg tima Evrope. Barsa je na pragu savršene sezone. Ne samo da četa Ćavija Paskvala nijednom nije poražena u svim takmičenjima nego niko nije uspeo da uzme ni bod moćnom klubu, najtrofejnijem na svetu.

Dupla kruna u Španiji je osvojena "peške", a u 19 mečeva Lige šampiona niko ništa nije mogao Diki Memu, Luki Cindriću, Perezu de Vargasu i ostalim zvezdama Barselone. Ostala je još jedna stepenica, bar 60 minuta do istorijske sezone, do nove titule najboljeg tima Evrope, jubilarne desete u trofejnim vitrinama, prve posle šest godina. Barsa ima niz od 33 pobeda u 2021.godini. Od septembra 2019. godine i poraza na startu Lige šampiona u Segedinu do danas, Katalonci su poraženi samo jednom, i to onda kada je bilo najvažnije, u finalu Lige šampiona krajem prošle godine, kada je raspucani, raspoloženi Kil uspeo u Kelnu da sruši, činilo se, neosvojivu tvrđavu.

I tada je Barsa bila veliki favorit, ali Zebre s Baltika su bile jače, bolje, brže…I danas (18.00) u velikom finalu pitanje ko je bliži trofeju se ne postavlja. Izabranici Ćavija Paskvala, kome će ovo biti poslednja utakmica na klupi velikana, imaju sve u svojim rukama. Izazivač je danska senzacija Olborg, tim koji meteorskim koracima kreće napred i koji će u budućnosti da bude sila jer su najavljeni dolasci islandskog asa Arona Palmarsona ovog leta i narednog danskog bombardera Mikela Hansena.

18.00: (1,22) Barselona (11,0) Olborg (5,20)

Padali su Porto u osmini finala, Flenzburg u četvrtfinalu i u iznenađujuće superbogati Pari Sen Žermen u polufinalu u subotu u Kelnu. Olborg je postao prvi danski klub i uopšte jedini iz Skandinavije koji se dokopao utakmice za krunu najboljeg tima u Ligi šampiona.

Barselona je u ovoj sezoni u proseku postizala više više od 36 golova po utakmici u elitnom takmičenju. Nant je uspeo da je zaustavi na 31 pogotku u polufinalu, ali Kanarinci sa Kirilom Lazaravim i Valerom Riverom nisu imali rešenje za raspoloženog golmana Pereza de Vargasa koji je čunio čuda na golu Barse.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Iako su Katalonci bili lišeni usluga povređenih bekova Arona Palmarsona i Hanijela Langara nije bilo neizvesnosti u drugom polufinalu. Pretio je Nant od sredine drugog poluvremena, imao priključak, dva-tri gola zaostatka, ali je onda vicešempin Evrope dodao gas i nije bilo uzbuđenja u finišu.

Dika Mem i brzonogo krilo Gomez Abeljo su davali ton igre u napadu, veteran Raul Entrerios je postigao u finišu važan gol, Slovanac Jure Dolenec je bio raspoložen, Luka Cindrić bio odličan organizator igre i nije bilo problema za Barselonu.

RESULTS: Congratulations to all four teams for two really exciting matches! @FCBhandbol will play #Aalborg for the #ehffinal4 title tomorrow 💪#showtimeforehffinal4 pic.twitter.com/5zuEIgaV3u

Olborg je pokazao da je Danska zemlja rukometa. Sa skromnim budžetom, neuporedivo manjim od onog koji imaju Barselona, Pari Sen Žermen, Vesprem, Kil i Vive Kjlece, šampion ove zemlje stigao je do velikog uspeha. Kada su pariski Milionerui ušli u trku sa Saugstrupom, Antonsenom, Sandelom i Melgardom nije bilo rešenja za PSŽ koji je potvrdio da je najveći luzer završnog turnira u Kelnu. Ni u petom pokušaju kruna neće završiti u gradu svetlosti. Velika ulaganja, imena Mikela Hansena i Nikole Karabatića, do prošle sezone i norveškog asa Sandera Sagosena, opet nisu doneli željenu krunu za četu Raula Gonzaleza kojima ostaje utešna borba za treće mesto sa Nantom (15.15).

Barsu posle ove utakmice čeka rekonstrukcija tima. Ćavi Paksval posle 12 godina napušta klupu velikana i seli se u Bukurešt gde će voditi Dinamo. On ima šansu da postane prvi trener koji je osvajio tri titule šampiona Evrope u Lankses areni u Kelnu. Ovog vikenda od dresa španskog šampiona se opraštaju Raul Entreriors, Sedrik Soraindo, Kevin Meler, Aron Palmarson i Jure Dolenac.

Barsa je prvi klub u istorii takmičenja koji je postigao više od 500 golova u sezoni. Nijedan tim nije ostvario više pobeda od Barse na završnom turniru u Kelnu. Protiv Nanta je bila 10. pobeda za španskog šampiona.

Barsa je dosad igrala osam puta protiv Olborga u Ligi šampiona i ima sve pobede. Ove sezone ovi klubovi su se sastali u grupnoj fazi. U Blaugrani je bilo 42:33, dok je u Danskoj šampion Španije slavio sa 35:32.

15.15: (3,40) Nant (8,50) PSŽ (1,45)

Zanimljiva će biti i borba za prvog strelca takmičenja. Iskusni Španac, levo krilo Nanta, Valero Rivera, stigao je do 92 gola, koliko ima i Mikita Vailupau iz beloruskog Meškov Bresta, ali njega nema u Kelnu. Najvećei rival Riveri za laskavu titulu kralja strelaca biće desni bek Barselone Dika Mem, koji je postigao dva pogotka manje. Šansu da bude najefikasniji rukometaš elitnog takmičenje na tlu Starog kontinenta imaju i Mikel Hansen iz Pari Sen Žermena sa 86 golova i Aleks Gomez Abeljo iz Barselone sa 85.

U velelepnoj Lankses arena dozvoljeno je prisustvo 1.000 gledalaca.

Povratak velikana na tron ili rađenja nove rukometne dinastije sa severa Evrope.

LIGA ŠAMPIONA (KELN)

Nedelja

FINALE

18.00: (1,22) Barselona (11,0) Olborg (5,20)

ZA 3. MESTO

15.15: (3,40) Nant (8,50) PSŽ (1,45)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Demonstracija sile magične Barselone: Katalonci zgazili Dance za jubilarnu 10. titulu šampiona Evrope

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021

Četa Ćavija Paskvala u finalu Lige šampiona u Kelnu pobedila iznenađenje sezone Olborg sa 36:23 i vratila se na tron posle šest godina. Golman šampiona Vargas postigao tri kola. Junak meča brzonogo desno krilo Aleks Gomez Abeljo, strelac devet pogodaka..Sila, dominacija, brutalna Barselona. Katalonski...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.