Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021, 20:18

Demonstracija sile magične Barselone: Katalonci zgazili Dance za jubilarnu 10. titulu šampiona Evrope

Četa Ćavija Paskvala u finalu Lige šampiona u Kelnu pobedila iznenađenje sezone Olborg sa 36:23 i vratila se na tron posle šest godina. Golman šampiona Vargas postigao tri kola. Junak meča brzonogo desno krilo Aleks Gomez Abeljo, strelac devet pogodaka

Sila, dominacija, brutalna Barselona. Katalonski gigant opravdao je ulogu favorita na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu. Savršena sezone najtrofejnijeg evropskog kluba krunisana je u Lankses areni ubedljivim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trijumfom protiv hita sezone, danskmj Olborga sa 36:23. Četa Ćavija Paskvala je stigla do jubilarne 10. titule najboljeg tima Evrope. Kada nisu mogli Lionel Mesi i fudbaleri, Nikola Mirotić i košarkaši, obraz su osvetlali rukometaši koji su doneli krunu Blaugrani. Bila je ovo najubedljivija pobeda u istoriji finalnih mečeva u velelepnoj Lankses areni u Kelnu.

Finale je bila igra mačke i miša. Nijednog trenutka se pitanje pobednika nije postavljalo. Danski šampiona je na putu do finala eliminsao Flenzburg u četvrtfinalu i Pari Sen Žermen u polufinalu, ali nije se moglo protiv Barse. Olborg je odlično startovao, poveo sa 5:2, ali je to bilo sve što smo videli od skandinavskog hita sezone elitnog evropskog takmičenja. Brzo je šampion Španije došao do ritma, hrvatski as Luka Cindrić i brzonogo krilo Aleks Gomez Abeljo vezali su nekoliko golova i serijom 7:0, Barsa je povela sa 9:5. Do poluvremena je prednost narasla na +5 (16:11).

Tada je već bilo jasno da će Barsa da stigne do titule i da nasledi Kila koji je stao već u četvrtfinalu ove sezone. Barsa je krajem godine poražena u finalu na istom mestu, u Kelnu, od razigranih Zebri s Baltika, ali sada tu grešku nije ponovila. Posle duple krune u Španiji stigla je i najveća titula, čekana šest godina. Ovo je bio 34. pobeda u nizu velikana iz Blaurgrana u 2021. godini  u svim takmičenjima i dokaz da trenutno nema bolje ekipe na Starom kontienntu.

Očekivao se odgovor Danaca, ali ga nije bilo. Već sredinom drugog perioda igre samo se postavljalo pitanje sa koliko golova razlike će Barsa da slavi. Abeljo je pogađao s krila i iz kontri, a u nastavku rapoložen je bio Francuz Timoti N’Gasan.

Nedelja, 23.00: (1,08) Brazil (11,0) Venecuela (28,0)

Junak ovog završnog turnira bio je fenomenalni golman Perez de Vargas. U polufinalu je dovodio do ludila rukometaša Nanta, a i u finalu je imao 14 uspešnih odbrana, a postigao je i tri gola i sutuacijama kada su Danci igrali s igračem više u polju, kada je gol bio prazan. Taktika Skandinavaca ovoga puta se raspala, ali nisu mogli protiv dominantne ekipe ove sezone koja je stigla do 20. pobede u evro elitti. Niko nije uspeo ni bod da uzme četi španskog stručnjaka Ćavija Paskvala koji se na najlšepi način oprostio od kluba u kojem je proveo 12 godina kao glavni trener. Karijeru nastavlja na klupi rumunskog Dinama iz Bukurešta.

Fcb handbol have won the EHF champions league! Another European trophy 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆 https://t.co/jXWO2teIOX

U sastavu Barse bio je i roviti sjajni islandski bek Aron Palmarson koji se ovom utakmicm takođe oprostio od dresa Barse. Karijeru nastavlja upravo u Olborgu, a sledeće godine pridružiće mu se danski bomabrder Mikel Hansen. U i budućnosti Olborg bi mogao da bude najveći rival Barsi za krunu najboljeg tima Starog kontinenta. Sada sledi rekonstrukcija šampiona Evrope. Osim trenera Paskvala i Islanđanina Palmarsona, od dresa Katalonaca oprostili su se francuski pivotmen Sedrik Soraindo, Danac Kevin Meler, Slovenac Jure Dolenec, kao i legenda kluba Raul Entreriors koji završava karijeru.

Xavi Pascual se va por la puerta grande:

🏆 Liga Sacyr ASOBAL

🏆 Copa del Rey

🏆 Supercopa de España

🏆 Copa ASOBAL

🏆 EHF Champions League

🏆 Supercopa de Cataluña

Pleno de títulos. pic.twitter.com/qj2rbPtryy

U borbi za utešno treće mesto, Pari Sen Žermen je pobedio Nanta sa 31:8. Krilo Nanta, Španac Valero Rivera postao je kralj strelaca u Ligi šampiona. Levo krilo Kanarinaca je postiglo 95 golova, tri više od igrača beloruskog Meškov Bresta Mikita Vailupua i pet od desnog beka Barselone Dike Mema.

BARSELONA - OLBORG 36:23 (16:11)

KELN – Lankses arena. Gledalaca: 1.000.

BARSELONA: Meler (jedan odbrana) De Vargas 14 odbrana, 3 gola), Abeljo 9, Cindrić 5, N’Gasan 6, Mem 2, Entrerios 1, Janc 3, Makuc 2, Dolenec, Fabregas 3, Mortensen 1, Soreindo, Dos Santos, Frade 1.

OLBORG: Agefors (osam odbrana), Gade (pet odbrana), Sandel 8, Barthold 3, Klar 2, Leso 4, Saugstrup 2, Jul 1, Jakobsen 1, Samuelson 2, Kloe, Jensen, Marčer, Kristiansen, Melgard, Antonsen.

LIGA ŠAMPIONA (KELN)

FINALE

Barselona – Olborg 36:23 (16:11)

/Gomez Abeljo 9 – Sandel 8/

ZA 3. MESTO

Nant – PSŽ 28:31 (13:17)

/Min 5 – Sole 5/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Demonstracija sile magične Barselone: Katalonci zgazili Dance za 10. titulu šampiona Evrope

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021

Četa Ćavija Paskvala u finalu Lige šampiona u Kelnu pobedila iznenađenje sezone Olborg sa 36:23 i vratila se na tron posle šest godina. Golman šampiona Perez de Vargas postigao tri gola. Junak meča brzonogo desno krilo Aleks Gomez Abeljo, strelac devet pogodaka..Sila, dominacija, brutalna Barselona....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.