Infantino izrazio potpunu solidarnost sa Vinisijusom

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 12:28

Infantino izrazio "potpunu solidarnost" sa Vinisijusom

Predsednik FIFA Đani Infantino izrazio je "potpunu solidarnost" sa fudbalerom Real Madrida Vinisijusom, koga su navijači ponovo vređali na rasnoj osnovi.

Real je izgubio na gostovanju od Valensije 1:0, a brazilski fudbaler je ponovo bio na meti rasističkih uvreda.

"Potpuna solidarnost sa Vinisijusom. U fudbalu ili društvu nema mesta rasizmu i Fifa potpuno podržava fudbalere koji se nađu u takvoj situaciji", naveo je Infantino.

On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tri faze na takmičenjima koje je organizovala Fifa u slučaju uvreda na rasnoj osnovi i rekao da bi želeo da se one primene u svim zemljama i svim ligama.

"Prvo, zaustavite utakmicu. Drugo, igrači napuste teren i spiker na stadionu objavi da će, ako se napadi nastave, utakmica će biti suspendovana. Kada se utakmica nastavi onda, treće, ako se napadi nastave, utakmica se prekida i sva tri boda ići će protivniku", naveo je predsednik svetske kuće fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.