Izvor: MozzartSport.com, 06.Dec.2020, 14:06

Inđija se uzda u domaći teren, ali Spartak je veliki zalogaj: Mladost dugo posti, Radnik u odličnoj seriji

Uzbudljivi mečevi danas u Superligi

Ne računajući Crvenu zvezdu, jedino Mladost spada među velike favorite u nedeljnom programu Superlige Srbije. U Lučane stiže Novi Pazar, koji je baš kao i domaći tim u velikom padu forme (14.00).

Računajuči i kup, Mladost je već šest utakmica bez pobede, ali i pored toga domaći teren ne uspeva svako da joj osvoji. U sedam domaćinstava ostvarila je pet pobeda i dva remija uz oiraz od lidera, dok Pazarci još nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trijumf na strani. Svega tri remija na osam duela van kuće. Šire posmatrano, Mladost je slavila na devet od 12 minulih duela kao domaćin, ali samo jedna pobeda na devet minulih susreta u prvenstvu pokazatelj su da nešto ne štima i tu gosti vide svoju šansu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Šef stručnog štaba Novog Pazara Radoslav Batak ističe da je dobro analizirao protivnika i da je za dobar rezultat neophodno pružiti maksimum u svakom segmentu.

"Mladost je organizovana ekipa, koja je dugo na okupu i igra dobar fudbal. Iskusni su i vole da se nadigravaju, a mi moramo da idemo do kraja i da ne odustanemo ni u jednom duelu, ni u jednom segmentu fudbala", rekao je Batak.

Pazarci su slavili u poslednjem odmeravanju snaga u Lučanima, u martu 2017. sa 1:0.

Interesantno će biti i u okršaju Inđije i Spartaka (13.00). U dosadašnjih osam zvaničnih dvoboja zeleno-beli su ostvarili dve pobede nad Plavim golubovima, oba puta kod kuće. Ipak, gosti sa severa nisu lak zalogaj, uprkos tome što su nedavno ostali bez trenera Vladimira Gaćinovića. Njegov naslednik Vladimir Buač debitovao je pobedom u Ivanjici, potom preskočio Lučance u kupu i u prošlom kolu izborio remi sa Radnikom. Dobra potpora pred sudar sa Inđijom, koja se uzda u domaći teren na kojem je osvojila većinu bodova ove sezone.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kormilar Inđije Dejan Čelar veruje da je najveća snaga gostiju uigranost ekipe.

"Činjenica da su oni ostali bez šefa struke nije od velikog značaja, bezbolna je za taj klub. Vlada Buač je gotovo dve sezone u klubu, prvi je asistent bio Gaćinoviću i samo je nastavio istu priču. Njihov najveći kvalitet je uigranost ekipe, pojedini igrači su i tri sezone u klubu. Vrlo mala grupa igrača se menjala, a neki su se i vraćali. Mi ne možemo u tome da im pariramo, ali možemo da im pariramo u zajedništvu, u energiji, u kvalitetu koji očigledno imamo, jer smo neke teške utakmice ove sezone uspešno rešili. Šabac treba da nam bude pouka kako ne treba ući u utakmicu", kazao je Čelar.

Sa druge strane, trener Golubova Vladimir Buač smatra da njegov tim mora da nastavi u istom ritmu, ako misli da stigne do bodova i visokog plasmana pred odlazak na pauzu.

"Ostalo nam je još nekih desetak dana i još tri utakmice. Neophodno je da do kraja prvog dela zadržimo motivisanost i posvećenost, kako bismo napravili što je moguće bolji rezultat. To će nam biti neophodno i u nedelju protiv Inđije, jer se radi o kvalitetnoj ekipi, bez obzira što se nalaze jedno mesto iznad zone ispadanja. Ako mislimo da ćemo lako dobiti tu utakmicu, tu smo se u startu prevarili. Što se tiče kadrovskih problema, Milošević je suspendovan, dok je David Dunđerski povređen i neće nam biti na raspolaganju. Idemo tamo u dobroj atmosferi, nakon tri dobre partije i rezultata. Ako nastavimo tako verujem da ćemo i u Inđiji stići do tri boda", veruje Buač.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U još jednom sudaru koji ima zanimljiv prizvuk sastaju se Radnik i Proleter (14.00). Tim iz Surdulice poražen je samo jednom na 10 prethodnih mečeva u svim takmičenjima, a izbacivanje Čukaričkog iz kupa i potom remi u Subotici sa Spartakom pokazatelj su da ekipa nije pala u formi. Takođe, novosadski tim je visoko pozicioniran, a posle poraza od Partizana i potom Vojvodine u kupu pokazao je pobedom nad Javorom da je uspešno preboleo neuspehe.

"Dovoljno je videti tabelu i videti na kom se mestu nalazi gost. Ono što znamo je da ekipa Proletera mnogo bolje igra na strani nego kući i tim je koji prima vrlo malo golova. Što se nas tiče, mi smo u seriji dobrih rezultata. Ja sam jako ponosan na moje momke, na rezultate koje prave, trude se, daju sve od sebe. Igramo kući, svesni smo važnosti da svaka pobeda i svaki bod u ovoj ligi mnogo znače, tako da ćemo uraditi sve da se za ovaj meč pripremimo što bolje, što kvalitetnije i da pokušamo da iznenadimo ekipu Proletera", istakao je Slavoljub Đorđević, trener domaćina.

SUPERLIGA - 17. KOLO

Petak

Napredak – Voždovac 3:1 (1:1)

/Marinković 30, Melunović 81pen, 93 – Pantović 18/

Subota

Vojvodina – Mačva 1:0 (0:0)

/Mrkaić 32/

Partizan - Čukarički 1:0 (0:0)

/Štulić 86/

Nedelja

13.00: (2,95) Inđija (3,30) Spartak (2,45)

14.00: (1,60) Mladost (3,80) Novi Pazar (6,00)

14.00: (2,80) Javor (3,35) TSC (2,50)

14.00: (2,35) Radnik (3,20) Proleter (3,15)

16.00: (14,0) Zlatibor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

Ponedeljak

13.00: (4,40) Rad (3,50) Radnički Niš (1,85)

13.00: (2,60) OFK Bačka (3,20) Metalac (2,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.