Indijan Vels: Đoković pobedom nad Federerom do 50. titule

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2015, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indijan Vels: Đoković pobedom nad Federerom do 50. titule

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je 50. titulu u karijeri trijumfom na Mastersu u Indijan Velsu.

Međutim, baš tada je usledila dvostruka servis greška Novaka, koju je Federer odmah iskoristio, dočekao svoju šansu i vratio brejk - 4:4.

Usledio je pad u Novakovoj igri, pa srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << teniser uopšte nije mogao da odgovori na sjajni Federerov servis. Tako je već u desetom gemu servirao za ostanak u drugom setu, a Federer je nastavio niz do 0:30. Novak je od tada odigrao sigurnije, as udarcem je došao do 40:30, ali je Švajcarac izjednačio. Međutim, u naredna dva poena Novak je nadmudrio Federera i stigao do 5:5.

Federer je potom bez izgubljenog poena došao do 6:5, da bi Novak na isti način uveo set u taj-brejk -6:6. Novak je odlično ušao u taj-brejk, poveo je sa 3:1, a Federer je sledeći poen zaustavio, pošto je lopta bila u autu, što je i 'sokolovo oko' potvrdilo, a Švajcarac je odmah i izjednačio.

Novak je u naredna dva poena sjajno nadmudrio Federera, posebno kada je lob udarcem došao do 5:3, da bi posle duge razmene udaraca poslao lopticu u mrežu, a potom se as udarcem Švajcarac potpuno vratio.

Baš kada je bilo najvažnije, Novak je napravio dvostruku servis grešku i Federeru doneo set loptu, koju je Švajcarac iskoristio tako što je Novak poslao loptu daleko u aut.

Iako je bio frustriran posle gubitka drugog seta, Novak je u odlučujući set ušao smirenim gemom, u kojem je Federeru prepustio samo jedan poen i poveo 1:0. U istom ritmu srpski teniser je nastavio i na servisu Švajcarca, što je rezultiralo sigurnim brejkom - 2:0.

Federer se u trećem gemu praktično probudio, pritiskao je Novaka i stigao do brejk lopte, koju je srpski teniser uspeo da odbrani. Švajcarac je posle tog izjednačenja nanizao četiri šanse za brejk, ali je prvi reket sveta odlično odreagovao do poslednje. Na trećoj brejk lopti je čak imao servis volej, a iako je u pojedinim trenucima ostajao bez daha, borio se do kraja, da bi u odlučujućim trenucima poslao lopticu u mrežu - 2:1.

Svoj bes posle brejka Federera Novak je iskalio na reketu, koji je slomio u pauzi između gemova, da bi odmah uspeo da pripreti Federeru. Iako je Švajcarac imao 40:15, srpski teniser je izjednačio, ali je Novakove trenutke loše koncentracije iskoristio i izjednačio - 2:2.

Novak je zaigrao mnogo sigurnije na servisu, što se isplatilo novim vođstvom, a potom su se uloge potpuno obrnule. Federer je bio taj koji je nizao greške, što je Novak iskoristio i stigao do brejka - 4:2.

Srpski teniser je nastavio u istom ritmu i brzo stigao na gem od trijumfa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak preko Rodžera do titule! Ima li šta slađe?

Izvor: Sportske.net, 23.Mar.2015

Sjajan završetak sportskog vikenda! Pobedom u finalu nad Rodžerom Federerom, Novak Đoković osvojio turnir u Indijan Velsu!

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.