Izvor: MozzartSport.com, 28.Jun.2021, 18:16

Imamo prvu senzaciju Vimbldona: Ispao je Cicipas!

Treći nosilac ispao od 57. igrača sveta

Dobili smo prvu senzaciju ovogodišnjeg Vimbldona! Londonska trava je bila klizava za četvrtog tenisera sveta i trećeg nosioca Stefanosa Cicipasa. Finalistu nedavnog Rolan Garosa je kući poslao američki teniser Frensis Tiafo, trenutno 59. na svetskoj rang listi.

Tiafo je sa maksimalnih 3:0 (6:4, 6:4, 6:3) eliminisao Cicipasa u prvom kolu i sklonio ga iz dela kostura u kojem je aktuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šampion i prvi favorit Novak Đoković. Po projekcijama, Đoković i Cicipas su mogli da se sastanu u polufinalu ali od toga nema ništa pošto Grk pakuje kofere sa Vimbldona već posle prvog meča.

Možda je moglo da se nagovesti da će Amerikanac biti čvrst orah i nezgodan protivnik za prvo kolo ali je malo ko mogao da pretpostavi da će ovako ubedljivo počistiti Cicipasa u prvom kolu.

Ipak, ima tu i valjanih razloga zašto se ovo desilo.

Cicipas je posle onog iscrpljujućeg finala sa Đokovićem i bolnog poraza uzeo pauzu i nije odigrao nijedan meč na travnatoj podlozi. Koja mu uzgled nikada nije bila omiljena jer je od tri dosadašnja učešća na Vimbldonu, čak dva završio u prvom kolu i samo jednom je dogurao do četvrte runde.

Sa druge strane, Tiafo je teniser koji može da bude nezdogan na travi iako ni on na Vimbldonu nije napravio neke specijalne rezultate. Najveći domet mu je bilo treće kolo. Ipak, nedavno je osvojio turnir u Notingemu koji se igra na travi i najavio da će biti opasan na najbržoj podlozi.

Koliko opasan, danas je na svojoj koži osetio četvrti teniser sveta.

Samo za nijansu je Tiafo bolje igrao od Cicipasa danas ali je mnogo bolje koristio prilike koje su mu se ukazivale i bolje igrao prelomne poene. Već na startu prvog seta je napravio brejk i tu prednost nije ispuštao do kraja. Iako je Grk u četvrtom gemu imao jednu brejku loptu. Čak je Cicipas imao bolji prvi servis, više asova ali je bio slabiji na drugom servisu i na mreži. Amerikanac je iskoristio prvu set loptu.

Izjednačena borba se vodila i u prvih deset gemova drugog seta a onda je Tiafo prelomio. Iskoristio je treću brejk loptu u 11. gemu, a potom sačuvao tri brejk lopte u 12. gemu i poveo je u setovima 2:0. Opet mu je drugi servis napravio razliku i opet je bolje igrao na mreži.

Cicipasove traume su se nastavile na početku trećeg seta gde je opet u uvodnom gemu izgubio servis i prepustio Amerikancu da vodi meč. Imao je Cicipas šansu da se vrati u meč u šestom gemu koji je trajao čak 13 poena i u kojem je imao brejk šansu ali je opet nije iskoristio... Imao je još bolju šansu u osmom gemu ali je opet prokockao dve brejk šanse. I pukao je!

U poslednjem gemu na svoj servis je počeo sa 0:40, a Tiafo je iskoristio treću meč loptu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.