Iliev: Da se ponove 2003. i 2010.

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2018, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iliev: Da se ponove 2003. i 2010.

Sportski direktor Partizana, akter dva najveća uspeha, veruje u reprizu u Istanbulu: Tada smo prolazili jer smo verovali, to je ključ svega. Svi moraju da uđu u meč sa jakom verom u prolaz NEGATIVAN rezultat u Beogradu, pa pesma po povratku sa gostovanja. Tako je bilo u sezoni 2009/2010. kada je eliminisana Žilina, tako se prošlog leta stiglo do Lige Evrope preko Videotona, ali će nesumnjivo smernicu izabranicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Zorana Mirkovića pred okršaj na "Vodafon areni" predstavljati dva dvomeča koja su Partizanu obezbedila učešća u Ligi šampiona. I te 2003. i 2010. Partizan je na revanš otišao sa negativnim rezultatima iz Humske, pritom su prvi mečevi protiv Njukasla i Anderlehta (0:1 i 2:2) donosili i manje nade nego ovih 1:1 protiv Bešiktaša. Uz kapitena Sašu Ilića, jedini akter oba ta čudesna "kambeka" crno-belih posle drugih 90 minuta, a ispostavilo se i 120, bio je sadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev. - To je nešto što pojačava optimizam koji je prisutan pred ovu utakmicu sa Bešiktašom. Mi ni u jednom od ta dva beogradska duela nismo bili bolji od protivnika, kao što je to bio slučaj u prvom meču sa Bešiktašom. A i tada smo imali čak i negativnije rezultate, pa smo se na kraju radovali velikim uspesima - priseća se Iliev. Interesantno je da je u oba ta slučaja uvod u sjajna ostvarenja predstavljala eliminacija skandinavskih klubova. Prvo je preskočen švedski Hamarbi, dok je uvertiru za nezaboravne duele sa Anderlehtom predstavljao dvomeč sa finskim Helsinkijem.Pročitajte još MOŽEMO I SA TURCIMA: Nikolić i Pantić optimisti pred duel u Istanbulu - Ima neke simbolike u svemu tome. Mislim da smo realno i protiv Njukasla i protiv Anderlehta imali mnogo manje šanse nego što je to sada slučaj pred gostovanje Bešiktašu. Oni jesu velika ekipa, imaju sjajne pojedince, igraju dobro, ali mislim da oni nas nemaju čime da iznenade, dok mi i te kako možemo njih. Prisećanje na svlačionicu iz tog perioda daje jasne smernice Ilievu na to kako bi Mirkovićev tim trebalo da izgleda sutra uveče u Istanbulu. - Prošli smo tada jer smo verovali, to je ključ svega. Svi igrači moraju da uđu u utakmicu puni samopouzdanja i sa jakom verom. Bata Mirković je napravio fantastične stvari za kratko vreme, s obzirom na to koliko je tu, moglo bi se reći da je izvukao maksimum iz ekipe. Ne sumnjam da će uspeti da motiviše naše igrače na pravi način.Pročitajte još BEŠIKTAŠ IZGUBIO U ISTANBULU: Antalija pokazala put Partizanu Sportski direktor crno-belih na kraju razgovora otkriva da sa nestvarnim spokojem dočekuje odlučujućih 90 minuta u borbi za evropsku jesen. - Moram da priznam da davno mirniji nisam bio pred neku evropsku utakmicu. Ekipa raste iz dana u dan, samopouzdanje je sve veće i zaista ne postoji nijedan razlog da u Tursku krenemo sa bilo kakvim strahom ili nervozom - zaključio je Iliev.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Napred Partizan!

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 08:59

Fudbaleri Partizana otputovali u Istanbul na revanš meč Bešiktašu u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. "Da ne rušimo tradiciju", poruka je Zorana Bate Mirkovića...Foto: MN Press..Partizan ima priliku da protiv moćnog Bešiktaša u četvrtak uveče ponovo uđe u grupnu fazu Lige Evrope,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.