IZ ARHIVE ŽURNALA: Stanić bacio kapitensku traku treneru Markoviću u lice, Delije ga izviždale

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Sep.2013, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ ARHIVE ŽURNALA: Stanić bacio kapitensku traku treneru Markoviću u lice, Delije ga izviždale

Ministar odbrane, golman Srbije i Metalurga, Darko Stanić jedna je od najkontroverznijih ličnosti u srpskom sportu.
Darko je neko ko ide od sjaja do očaja. Maestralan na golu, ali van terena veoma temperamentan, a upravo ga je ta karakterna crta dosta puta dovela u neprilike.
Tako je bilo i 8. novembra 2004. godine. O čemu se radi najbolje ćete saznati ukoliko pročitate članak, pod nazivom „Stanić bacio kapitensku traku Markoviću u lice“, koji smo pronašli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u našoj arhivi.
- KAPITENSKA traka je za svakog igrača svetinja. Najveća čast svakom sportisti, označava lidera, vođu, čoveka od poverenja, igrača koga poštuje čitav tim, nekoga ko bi trebalo da bude primer u svemu…
Tako, očigledno nije mislio kapiten Crvene zvezde, Darko Stanić, koji je u meču petog kola Lige šampiona protiv Pivovarne Laško, deset minuta pre kraja utakmice, pri izlasku sa terena bacio kapitensku traku treneru Nikoli Markoviću u lice! I to pred šest hiljada gledalaca.
Postupak Stanića su videli svi prisutni u dvorani, dok navijači Zvezde, njih oko dvesta, nisu ostali ravnodušni, pa su ga ispratili zvižducima. Kapiten crveno – belih je ovim gestom narušio ugled klubu, direktno omalovažio saigrače, trenera, navijače u dvorani, zemlju i instituciju kakva je Zvezda.
Darko Stanić je bio najbolji igrač tima iz Ljutice Bogdana od starta sezone, uvek smiren i skoncentrisan, a kod igrača je uživao veliko poštovanje i poverenje, pa su i sami prvotimci
Zvezde ostali bez reči posle gesta njihovog kapitena. Pre nekoliko dana je i selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, Veselin Vujović, zbog sjajnih odbrana Zvezdinog golmana, na spisak državnog tima uvrstio Stanića, ali ovaj postupak ga definitivno neće dovesti do putnika za Svetsko prvenstvo u Tunisu, u januaru.
Sramota je za našu zemlju i rukomet da se jedan potencijalni reprezentativac ovako ponaša…
Verovatno ni najstariji ljubitelji sporta ne pamte kad je neki igrač kapitensku traku bacio treneru u lice.
Uprava Crvene zvezde će preduzeti drastične mere u vezi Darka Stanića, a kapitenska traka će biti dodelje na nekom drugom igraču.
NIKOLA MARKOVIĆ: DARKO JE BIO NERVOZAN
KAD je Darko Stanić bacio kapitensku traku u lice treneru Nikoli Markoviću, strateg Crvene zvezde je ostao zatečen, sigurno nije očekivao takav potez svog kapitena.
Marković o čitavom slučaju kaže:
Darko je verovatno bio razočaran situacijom na terenu. Loš rezultat je verovatno uticao na pad koncentracije i nervozu. Stvarno, nemam nikakav dalji komentar za njegov postupak.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.