ISTORIJSKI USPEH: Vels magičnim golovima razmontirao Belgijance za polufinale EP! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJSKI USPEH: Vels magičnim golovima razmontirao Belgijance za polufinale EP! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Vels je u polufinalu EURA pošto je pobedio Belgiju sa 3:1! Čudo se nastavlja za ekipu sa Ostrva, koja je napravila po mnogima veliko iznenađenje protiv ''Crvenih đavola''.

Poveli su Belgijanci u 13. minutu fantastičnim golom Najngolana u 13. minutu, ali je Ešli Vilijams do poluvremena izjednačio. Magija je viđena u drugih 45. minuta, kada je Robson-Kanu u 59. minutu postigao fenomenalan gol za vođstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << a pobedu je u 85. minutu potvrdio Sem Voks.

Vels će u polufinalu igrati protiv Portugalije.

BELGIJA - VELS 1:3

(Najngolan 13 - Vilijams 31, Robson-Kanu 59, Voks 85)

Belgija: Kurtoa, Aldervireld, Denajer, Munije, J. Lukaku (Mertens 75), Vitsel, Naingolan, De Brujne, Karasko (Felaini 46), Azar, R. Lukaku (Bačuaji)

Vels: Henesi, Dejvis, Čester, Vilijams, Ledli (King 78), Alen, Remzi, Tejlor, Ganter, Bejl, Robson-Kanu (Voks 80)

Belgija je počela meč mnogo bolje. Posle prve šanse, kada se Vels čudesno odbranio u šestom minutu posle tri šuta na gol, gde su neki odbrameni igrači Velšana sa gol linije sprečili da Belgija povede.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

To nisu uspeli da spreče u 13. minutu kada je Rađa Najngolan postigao jedan od najlepših golova prvenstva. Raspalio je lopti sa nekih 30 metara, i zakucao je u loptu golmana Henesija, koji je paradom samo ulepšao pogodak.



Nastavila je Belgija da igra u tom ritmu i u narednim minutima i odbrana Velsa je bila na mukama da zaustavi raspoložene ''Crvene đavole''.

Vels je ipak nekako uspeo da odoli i od 25. minuta situacija se preokreće na terenu. Prvu šansu za izjednačenje sprečio je Tibo Kurtoa, fantastičnom odbranom u 26. minutu, kada je zaustavio šut Tejlora sa nekih 6-7 metara posle dobre asistencije nakon prodora Remzija.

Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Foto: AP/Tanjug

Izjednačenje je ipak viđeno samo pet minuta kasnije, kada je Ešli Vilijams posle uigrane akcije posle kornera uspeo da zatrese mrežu Belgije.

Bizarre mating ritual in the box line ends with a killer header from Ashley Williams #WALBEL 1-1 #EURO2016 #WAL pic.twitter.com/JJuUpmosZJ

— The Exuberator (@Gersfan_78) July 1, 2016

Mogli su Velšani i da potpuno preokrenu do poluvremena, pošto su nastavili sa napadima i imali nekoliko opasnih situacija pred golom Kurtoe, naročito posle uigranih prekida, ili šutevima iz daljine.

Foto: AP/Tanjug

Start drugog poluvreme donelo je sličnu situaciju kao na početku utakmice. Belgija je krenula agresivnije, imala šansu za izjednačenje, ali je u 59. minutu Robson-Kanu postigao fenomenalan gol. Izbacio je kompletnu odbranu Belgije jednim driblingom pa rutinski matirao Kurtou.



Belgija je potom napala svim silama, Felaini je propustio verovatno najbolju priliku za izjednačenje u 74. minutu, kada je glavom iz povoljne situacije šutirao pored gola.

Foto: Guliver/ Clive Rose/Getty Images

Vels je sve završio u 85. minutu, kada je rezervista Sem Voks posle dobre kontre i sjajnog centaršuta sa desne strane Krisa Gantera skočio maestralno i zakucao loptu u mrežu za pobedu i veliko slavlje i istorijski uspeh.



Belgija u polufinalu igra protiv Portugalije, koja je u četvrtak na penale izbacila Poljsku. Meč je na programu 6. jula u Lionu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.