Izvor: HotSport.rs, 21.Jan.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJSKI: Prva pobeda ‘Reala sa Nišave’ na azijskom kontinentu

Fudbaleri Radničkog pobedili su nakon penala Laoning rezultatom 5:4 (0:0) i tako upisali pobedu u svom prvom meču na azijskom tlu u istoriji kluba.

Niški igrači odigrali su ravnopravno, u nekim trenucima i nadmoćnije od svog današnjeg rivala, koji se nalazi na 12 mestu u kineskom prvenstvu.
Iako su u kinu stigli tek pre tri dana, fudbaleri iz Niša veoma brzo su se aklimatizovali na teren i uslove. Tokom prvog poluvremena igralo se većinom na polovini kineskog rivala. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Radnički nije uspeo da postigne gol uprkos inicijativi puleni Milana Rastavca nisu uspeli da postignu gol.Najbolju šansu za Radnički imao je Vladimir Bogdanović dvadesetak minuta pre kraja meča, ali je njegov snažan udarac zaustavio kineski golman.
Radnički je danas nastupao u sledećem sastavu:
A. S. Jovanović, Bulatović D, Petrović, Bulatović R, Tomić, Bogdanović, Đuričković, Marjanović, A. M. Jovanović, Blažić, Ašćerić. U drugom poluvremenu igrali su i sledeći fudbaleri: Mitrović M, Mitrović N, Mrkić, Lakić Pešić.
Jedan od najboljih igrača Radničkog Marko Tomić pun je reči hvale za organizatore meča i navijače.
– Oduševljeni smo dočekom u Kini, odavde ću poneti isključivo lepe uspomene, lepo su nas ugostili, meštani posećuju naše treninge, slikaju se sa nama, na svakom koraku osećamo gostoprimstvo, svi se trude da nam bude lepo. Teren je bio malo lošiji od očekivanog, igrali smo u gradu koji ima pet miliona stanovnika, ali nema klub u prvom rangu takmičenja. Sa velikom pažnjom posmatrali su svaki naš potez na terenu a dobre poteze nagrađivali gromoglasnim aplauzom. Ni u jednom trenutku ovde se ne osećamo kao gosti, rekao je Marko Tomić za Hotsport.
Za tri dana Radnički će u Ženšenu odigrati meč protiv Guanžuo RF, a nakon meča superligaš iz Niša se vraća na Čair.
Pripremio: Aleksandar Ilić

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.