Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2020, 20:23

I to je moguće: Gibraltar vezao dve pobede, hoće u viši rang

Farani čuvaju lidersku poziciju u svojoj grupi

Dve godine nikog nisu pobedili. Niti se odupreli. Primali su po šest od Jermenije, Danske i Švajcarske, četiri, po tri u susretima sa Gruzijom, a onda su za mesec dana ostvarili reprezentativci Gibrlatara dve pobede. Što je za njih kao da su se domogli Prvenstva Evrope.

U septembru je pao San Marino, danas u Vaducu Lihtenštajn. Oba puta bilo je 1:0, pa je Gibraltar lider Grupe 2 u okviru D divizije najnovijeg izdanja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lige nacija. Pretenciozno bi bilo konstativati da više niko ne sme da ga zove fudbalskim liliputancem, pošto je baš takve savladao, međutim, za jednu od najmlađih članica UEFA je bitno da pokazala spremnost da napreduje.

Pogodak odluke delo je napadača Linkoln Red Impsa, Tjaja de Bara. Momak je jedan od najtalentovanijih igrača Gibraltara, možda nije top klasa, čim je probao u Rio Aveu i Ovijedu, španski niželigaš ga je na kraju kupio, ali je sposoban da daje golove. Pre dve sezone postigao ih je 14 u dresu Evrope – znate za taj tim po tome što je pre dva meseca gostovao Crvenoj zvezdi – da bi u Vaducu postigao treći gol za državni tim. Iako vezni igrač, De Bar je reagovao u stilu nekadašnji ostrvskih napadača i doneo Gibraltaru drugu uzastopnu pobedu u takmičarskim utakmicama. Što se ovoj selekciji desilo samo s jeseni 2018. kad je tukla Jermeniju i Lihtenštajn.

Takođe u D diviziji, samo u Grupi 1 Farska Ostrva su sačuvala lidersku poziciju pošto su brzo anulirali prednost Letonije u Toršavnu.

Pobednici obe grupe izboriće direktan plasman u C diviziju za naredno izdanje.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA D – 3. KOLO

Grupa 1

Subota:

Farska Ostrva – Letonija 1:1 (1:1)

/Faero 28 – Ikaunieks 25/

Andora – Malta, kasnije večeras

Grupa 2

Subota

Lihtenštajn – Gibraltar 0:1 (0:1)

/De Bar 10/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.