Izvor: MozzartSport.com, 09.Apr.2021, 19:51

I posle Pereza - Perez: Predsednik Reala kandidovao se za četvrti uzastopni mandat na čelu kluba

Potencijalni protivkandidati imaju rok do 12. aprila da predaju dokumenta

Aktuelna sezona donela je promenu u vrhu Barselone i promenu kursa u kojem se kreće katalonski klub, a 2021. godina biće izborna i u taboru najvećeg rivala Real Madrida gde se ipak, ne nagoveštava promena.

Iako je Florentino Perez tokom 12 godina koliko je u kontinuitetu na čelu Reala neeretko bio i na udaru kritičara, stav dela javnosti nije ga sprečio da se kandiduje za predsedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izbore na kojima je trenutno jedina opcija.

Nakon što je prethodne nedelje raspisao predsedničke izbore u Real Madridu, Florentino Perez je danas zvanično podneo svoju kandidaturu koju je potom Izborni odbor proglasio važećom čime je postao trenutno jedini kandidat za funkciju koju obavlja već godinama.

Eventualni protivkandidati imaju rok prijave do 12. aprila, a španski mediji kao potencijalnu konkurenciju pominju Visentea Boludu i Enrikea Rikelmea. Ipak, ukoliko Perez ne dobije protivkandidata novi mandat 74-godišnjeg Španca zvanično će početi između 13. i 15. aprila.

Upravo takav scenario viđen je u prethodne dve situacije, na izborima 2013. i 2017. godine kada je Perez kao jedini kandidat dobijao poverenje i produžetak mandata te je na čelu kluba u kontinuitetu od 2009. godine. Aktuelni predsednik istu funkciju obavljao je i od 2000. do 2006. kada ga je nasledio Ramon Kalderon.

Baš Boluda, koji je jedan od glavnih kritičara Pereza, bio je prelazno rešenje između mandata Kalderona i povratka Pereza, a nedavno je za Marku istakao da je predsednička funkcija u madridskom klubu san mnogih, pa i njega. Drugi potencijalni protivkandidat, Enrike Rikelme, biznismen koji ima tek 32 godine, istakao je da mu je želja da jednog dana stane na crtu Perezu, ali i da smatra da trenutno ne ispunjava uslove.

Uslovi za potencijalne kandidate da uđu u predsedničku trku su između ostalog 20 godina članstva u klubu i finansijska garancija u vidu 15 odsto budžeta kluba što trenutno iznosi 92.500.000 evra.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.