I Mahrez dogovorio prelazak u Saudijsku Arabiju – za 50 miliona po sezoni

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 16:49

I Mahrez dogovorio prelazak u Saudijsku Arabiju – za 50 miliona po sezoni

Alžirac Rijad Marez će, po svemu sudeći, napustiti Mančester Siti ovog leta i poptisati za Al-Ahli, klub koji je u vlasništvu fonda koji rukovodi i Njukaslom.

Engleski mediji prenose da je Marez dogovorio uslove saradnje sa čelnicima saudijskog kluba i po tom sporazumu zaradiće 50 miliona evra po sezoni.

Potpisaće ugovor na dve godine i tako se pridružiti plejadi velikih imena koja u talasu kakav dosad nije viđen ka ovom delu sveta, prelaze u klubove iz Saudijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arabije.

Mančester siti će kao obeštećenje dobiti 40 miliona evra.

Marez je sa "Građanima" imao još dve godine ugovora međutim ponuda koja je stigla bila je takva da se jednostavno nije mogla odbiti. Pritom, Alžirac je u Sitiju osvajanjem istorijske "triple krune" zaokružio petogodišnji staž u ovom klubu pa je bio i pravi trenutak da se krene dalje.

Sa 32 godine i ovakvom ponudom iz Saudijske Arabije teško da je mogao da donese drugačiju odluku.

Inače, AlAhli se minule sezone vratio u elitni rang takmičenja posle jedne sezone drugoligaškog fudbala. To je, inače, klub koji je, uz Al-Itihad, Al-Nasr i Al-Hilal, pod kontrolom državnog Investicionog fonda (PIF).

Taj fond je i većinski vlasnik engleskog Njukasla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.