I Kamoranezi postao trener, karijeru počinje u drugoj ligi Meksika

Izvor: Blic, 16.Dec.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Kamoranezi postao trener, karijeru počinje u drugoj ligi Meksika

Nekadašnji reprezentativac Italije i fudbaler Juventusa Mauro Kamoranezi ubuduće će se baviti trenerskim poslom, a prvi angažman biće mu u meksičkoj drugoj ligi.

Kamoranezi je preuzeo Koras de Tepiko, koji je ove sezone bio blizu plasmana u najjači rang nacionalnog šampionata, ali je penalima poražen u finalu plej-ofa od Nekakse.

Tridesetosmogodišnji Italijan je ove godine završio fudbalsku karijeru, koju je otpočeo upravo u Meksiku, u Santos Laguni. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga je nastupao i za urugvajske Vondererse, Banfild iz Argentine i meksički Kruz Azul, da bi se tek od 2001. godine oprobao i u Evropi.

Godinu dana je proveo u Veroni i dobrim partijama je skrenuo pažnju čelnika Juventusa, koji su ga doveli za 8,5 miliona evra. Posle osam godina u dresu „stare dame”, proveo je jednu sezonu u Štutgartu, da bi se potom vratio u rodnu Argentinu gde je nastupao za Lanus i Klub Rasing.

Tokom karijere je osvojio tri puta Seriju A, dva puta Superkup Italije, a jednom je stigao i do finala Lige šampiona, 2003. godine, kada je Juventus na „Old Trafordu” poražen od Milana posle penala.

Sa reprezentacijom Italije, za koju je odigrao 55 utakmica i postigao 5 golova, 2006. godine je osvojio Svetsko prvenstvo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.