Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2021, 20:36

Hrvatsku tresu bum pojačanja: Hajduk dovodi bivšeg vezistu Intera i Milana, stiže i napadač srpskog porekla

Marko Fosati i Aleksandar Kačaniklić pred potpisom na Poljudu

Neki novi vetrovi duvaju hrvatskim fudbalom. Doveo je Dinamo pojačanje iz lisabonskog Sportinga (Stefan Ristovski), Osijek u nameri da svrgne Zagrepčane sa trona uzvratio fudbalerom iz Đenove (Petar Brlek), u Rijeci se obreo provereni bundesligaški špic (Josip Drmić), pozajmila je Istra krilo Ajaksa (Hasan Bande), a u završnici zimskog prelaznog roka ne sede skrštenih ruku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ni na Poljudu.

Prema informacijama iz regiona, Hajduk je na pragu zvučnih pojačanja i narednih dana očekuje se da dovede fudbalere zanimljivih biografija: Marka Fosatija i Aleksandra Kačaniklića.

Prelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februara, tako da Splićani imaju dovoljno vremena da završe poslove i promovšu dvojicu novajlija, pošto su zasad samo vratili golmana Lovrea Kalinića na pozajmici iz Aston Vile. Kako nemaju novca, ni približno kao Dinamo, a finansijski zaostaju i za nekim drugim klubovima, u obzir dolaze samo pozajmice, to je aranžman na kom su pokušali, a izgleda i uspeli da osveže tim.

Fosati je želja trenera Bilih, Paola Tremazanija koji ga dobro poznaje sa italijanskih terena. Na kraju krajeva, važio je za velikog talenta, pre deset godina Milan ga je doveo iz podmlatka Intera za 4.000.000 evra, slatkorečivi mediji na Čizmi krstili su ga „novi Pirlo“, mada centralni vezista nikad nije opravdao očekivanja. Niti je dobio šansu na San Siru, pošto su ga Rosoneri slali na pozajmice u Latinu, Askoli, Bari i Peruđu, potom ga je kupio Kaljari, dve sezone proveo je u Veroni, a poslednja stanica mu je bila ambiciozna Monca.

Pisalo se da je pred potpisom za Kluž, a kako se posao sa Rumunima izjalovio, sve ukazuje da će Marko Fosati put Splita. Navodno su već za četvrtak zakazani lekarski pregledi, zatim potpis besplatne pozajmice do kraja sezone.

Paralelno je Hajduk priveo kraju realizaciju još jednog posla. Napad Splićana trebalo bi da osnaži Aleksandar Kačaniklić, Srbin poreklom iz Makedonije, koji je kao mladić stigao u Švedsku i afirmisao se u mlađim kategorijama tamošnje reprezentacije. Klupska karijera na seniorskom nivou vodila ga je do Fulama, preko Votforda, Barnlija, Kopenhagena i Nanta, da bi poslednje dve sezone proveo u Hamarbiju.

Za klub iz Stokholma postigao je 19 golova na 56 utakmica, ali mu je predočeno da više nije prvi izbor i zato je odlučio da promeni sredinu. Navodno, pozajmica će koštati čelnike Hajduka 750.000 evra. Kačaniklić bi trebalo da osveži napad Tramezanijevog sastava, koji je postigao tek 23 gola u prvih 19 kola. Čak 28 manje od lidera Dinama.

Od toga je Mijo Caktaš zaslužan skoro za polovinu (osam dao, tri namestio), međutim, sve glasnije se priča da bi Hajduk mogao da ostane bez kapitena, jer je ofanzivni vezni pred odlaskom u Dinamo. Sve zbog nesuglasica sa rukovodstvom, nije pristao da potpiše novi ugovor pod nepovoljnijim uslovima nego što ih ima sad.

I upravo bi Fosati mogao da bude zamena za Caktaša.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.