Hrvatski trećeligaš dobio pravo bogatstvo od Brozovićevog transfera

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 16:17

Hrvatski trećeligaš dobio pravo bogatstvo od Brozovićevog transfera

Transfer Marcela Brozovića iz Intera u Al-Nasr obradovao je čak četiri kluba.

Brozović je u utorak zvanično napustio Inter i postao saigrač Kristijana Ronalda u Al-Nasru, a njegovim odlaskom u Saudijsku Arabiju, pored milanskog kluba, su zaradili i hrvatski klubovi Dinamo, Lokomotiva i Hrvatski dragovoljac.

Inter je na ime obeštećenja dobio 18 miliona evra, ali neće sav taj novac završiti u kasi "Nerazura".

Kada je Brozović pre osam i po godina iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dinama prelazio u Inter za osam miliona evra, u ugovoru je stavljena klauzula prema kojoj Dinamo dobija i deset odsto od Brozovićevog sledećeg transfera, što znači da će Dinamu biti uplaćeno 1,8 miliona evra.

Ali, to nije sve. Dinamo će, zajedno sa još dva Brozovićeva bivša kluba, dobiti od ovog transfera sredstva FIFA naknade za solidarnost.

Prema pravilima FIFA, klubovi u kojima je fudbaler igrao od 12. do 23. godine dele 5 odsto vrednosti transfera ostvarenih nakon te dobi.

S obzirom da je u tom periodu života Brozović igrao za Hrvatski dragovoljac, Lokomotivu i Dinamo, ta tri kluba će podeliti 900.000 evra, odnosno svakom od njih će pripasti po 300.000 evra.

I dok je za Dinamo i Lokomotivu tih 300.000 evra "sića", za Hrvatski dragovoljac je to pravo bogatstvo.

Hrvatski dragovoljac je svoje najslavnije dane imao krajem devedesetih godina prošlog veka kada je pod pokroviteljstvom predsednika Stjepana Spajića Rođe tri sezone zaredom igrao Evropu, a sada se nalazi u trećem rangu hrvatskog fudbača, te mu 300.000 evra predstavlja pravo malo bogatstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.