Hrvatski huligani gađali prolaznike

Izvor: B92, 02.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski huligani gađali prolaznike

Navijači Dinama iz Zagreba u sredu uveče sukobili su se u centru Praga sa policijom i gađali prolaznike kamenicama, saopštila je češka policija.

U sukobima huligana i policije jedan policajac je povređen. Grupa od 150 navijača Dinama uoči predstojeće utakmice sa praškim klubom Sparta počela je posle ponoći na Vaclavskom trgu u centru Praga da baca kamenice na prolaznike. Sedamdeset policajaca odmah je intervenisalo i sukob huligana sa prolaznicima se odmah preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na policiju.

Navijači su napali policijska vozila kamenicama, flašama, petardama i motkama.

"U intervenciji je povređen jedan policajac", kazao je češkom on-lajn dnevniku Idnes portparol praške policije Ladislav Bernašek.

Bernašek je dodao da je počinjena šteta bila mala, te zato niko od hrvatskih navijača nije uhapšen, a policija je samo proverila dokumenta.

Policija se, međutim, plaši novih incidenata hrvatskih huligana tokom dana i zato je u centru Praga pojačala patrole.

Prema procenama policije na utakmicu na stadionu Sparte, na kojoj dva kluba igraju revanš utakmicu 1. kola Kupa UEFA, moglo bi da dođe oko 1.000 navijača Dinama, a među njima i zloglasni ultradesničarski huligani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.