Četvrtak, 02.10.2008.

13:04

Hrvatski huligani gađali prolaznike

Navijači Dinama iz Zagreba u sredu uveče sukobili su se u centru Praga sa policijom i gađali prolaznike kamenicama, saopštila je češka policija.

Izvor: B92, Beta

Default images

U sukobima huligana i policije jedan policajac je povređen. Grupa od 150 navijača Dinama uoči predstojeće utakmice sa praškim klubom Sparta počela je posle ponoći na Vaclavskom trgu u centru Praga da baca kamenice na prolaznike. Sedamdeset policajaca odmah je intervenisalo i sukob huligana sa prolaznicima se odmah preneo na policiju.

Navijači su napali policijska vozila kamenicama, flašama, petardama i motkama.

"U intervenciji je povređen jedan policajac", kazao je češkom on-lajn dnevniku Idnes portparol praške policije Ladislav Bernašek.

Bernašek je dodao da je počinjena šteta bila mala, te zato niko od hrvatskih navijača nije uhapšen, a policija je samo proverila dokumenta.

Policija se, međutim, plaši novih incidenata hrvatskih huligana tokom dana i zato je u centru Praga pojačala patrole.

Prema procenama policije na utakmicu na stadionu Sparte, na kojoj dva kluba igraju revanš utakmicu 1. kola Kupa UEFA, moglo bi da dođe oko 1.000 navijača Dinama, a među njima i zloglasni ultradesničarski huligani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

18 h

Podeli: