Hrvatska rutinski sa Kiprom – dabl-dabl Prkačina i Hezonje

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 22:49

Hrvatska rutinski sa Kiprom – dabl-dabl Prkačina i Hezonje

Košarkaši Hrvatske su ubedljivo savladali Kipar u Rijeci, rezultatom 92:63, u okviru drugog kola kvalifikacija za Evrobasket 2025.

Hrvati su rutinski došli do pobede i već na poluvremenu su imali ogromnu prednost +24 (48:24)

Ekipa Josipa Sesara sada ima pobedu i poraz, koliko i Bosna i Hercegovina, Kipar je bez pobede, dok je Francuska ostvarila oba trijumfa.

Kod Hrvatske je najraspoloženiji bio Roko Prkačin sa 24 poena i 10 skokova, pratio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga je Mario Hezonja sa 22 poena, 10 skokova i četiri asistencije, a dvocifren je bio i Dario Drežnjak sa 11 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Kod Kipra, dvocifren je bio Kostantinos SImicis sa 17 poena i dva skoka, kao i Daral Vilis sa 16 poena i devet skokova.

Velika razlika u kvalitetu videla se od samog starta, Hrvatska je prvu četvrtinu dobila 22:8, a do kraja meča je prednost konstantno rasla. Kipar je uspeo da pruži otpor samo u trećoj ćetvrtini koju je dobio 26:22. Ipak, usledila je rutinska završnica Hrvata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska i više nego rutinski sa Kiprom

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Feb.2024

Košarkaši Hrvatske pobijedili su selekciju Kipra sa 92:63 u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.