Hrvatice u poslednjoj sekundi promašile drugi krug

Izvor: Press, 08.Dec.2012, 03:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatice u poslednjoj sekundi promašile drugi krug

Utakmica je odigrana u dvorani Spens pred 2.100 gledalaca, a sudili su Andrej Gusko i Sjarhej Repkin iz Belorusije.
HRVATSKA: Žderić, Jelčić, Nemaškalo, Koznjak, Petković 1, Gaće 1, Elez 2, Ježić 1, Lovrić1, Zebić 5, Milanović-Litre , Peraica , Džono, Čović 3, Franković , Bašić 2. NEMAČKA: Šulke, Voltering, Zap 2, Lang 3, Augzburg 4, Milerr, Naidžinavičius, Lorper, Hubinger 1, Štajnbah, Althaus 2, Nadgornjaja 3, Gečke, Volbold 2, Luc.

Hrvatice su bukvalno u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poslednjoj sekundi meča imale priliku da stignu do izjednačenja i izbegnu ispadanje sa prvenstva, ali je Aneti Peraici šut iz kontranapada sa šest metara odbranila sjajni golman Nemačke Katja Šulke.

Nemice su potpuno zašlužile da im se u poslednjim trenucim meča osmehne sreća jer su tokom cele utakmice, koju su obeležili izuizetno neefikasni napadi obe ekipe, konstatno bile u vođstvu od jednog do dva gola razlike.

Prvo poluvreme završeno je vaterpolo rezultatom (8:7), ali to nije bio plod preterano dobre igre u odbrani, niti nekih posebno kvalitetnih odbrana golmana, već preterane nervoze u napadu koja je došla kao posledica važnosti meča jer se unapred znalo da ona reprezentacija koja izgubi napušta šampionat.

Ni u drugom poluvremenu nije viđen ništa kvalitetniji rukomet, ali je završnica bila više nego interesantna.

Nemice su imale napad na dvadesetak sekundi pre krja utakmice, loptu su u svom posedu držale do manje od deset sekundi do isteka vremena, onda su šutirale, lopta se od bloka odbila u polje i stigla do Peraice, ali je njen šut sa linije od šest metara završio na opisan način.
Mađarice uz pomoć publike stigle do pobede
Utakmica je odigrana u hali Spens pred oko 3.700 gledalaca, a sudili su Branka Marić i Zorica Mašić iz Srbije.

MAĐARSKA: Her, Kiš, Verten 1, Čužančik 3, A. Kovačik, Vince 1, Bulat , Čabo, Gerbic 4, Klivinji, Samoranski 4, Redei-Šoš 5, Bodi 1, Čekereš 1, M. Kovačik, Tomori 12.

ŠPANIJA: Gonzalez, Navaro, Martin 7, Fernandez 2, Guardado 1, Mange 2, Agilar, Benzal, Alonso 3, Čavez, Pinedo 5, Fernandez 3, Amoros , Penja 5, Elorza, Kabral 3. Mađarice su u utakmici u kom je viđen izuzetno kvalitetan rukomet potpuno zasluženo stigle do vredne pobede, jer su tokom celog meča imale rezultatsku prednost, a njihovoj sjajnoj igri veliki doprinos su dali brojni navijači koji su tokom celog meča stvarali paklenu atmosferu.

Rukometašice Mađarske su odlično otvorile utakmicu, povele su sa 4:0, da bi na polovini prvog poluvremena imale pet golova prednosti (9:4).
Španija je tada pojačala igru u odbrani i lagano istopila prednost protivnica da bi u 23. minutu stigla do izjednacenja (12:12).
Kada se učinilo da će reprezentacija Španije potpuno preokrenuti rezultat, Mađarice su ponovo došle do daha i sa tri gola zaredom stigla do pristojne razlike (17:14) sa kojom se i otišlo na odmor.

Početkom drugog poluvremana reprezentacija Mađarske uspela je da odoli napadima Španije, čak je i povećala razliku na četiri gola. Rezultatsku prednost Mađarice nošene sve jačom i jačom podrškom sa tribina uspevaju da održe do samog kraja i pobeda nije dolazila u pitanje.

Najbolja igračica utakmice bila je levi bek Mađarske Žižana Tomori sa 12 postignutih golova, dok je u redovima Španije bolja od ostalih bila Karmen Dolores Martin sa sedam golova.

Ovom pobedom Mađarska sigurno u drugi krug prenosi dva boda, a u slučaju da Nemice savladaju Hrvatsku sa više od dva gola razlike Mađarska bi u drugom krugu imala maksimalnih četiri boda.

A grupa, 3. kolo subota, 08. decembar:
Češka - Srbija 20.15
Ukrajina - Norveška 18.15
Tabela
Norveška 4
Češka 2
Srbija 2
Ukrajina 0

B grupa, 3. kolo, subota, 08. decembar:
Francuska - Švedska 18.15
Danska - Makedonija 20.15
Tabela
Švedska 4
Danska 2
Francuska 2
Makedonija 0

Rezultati 3. kola EP u Srbiji:
petak, 07. decembar:
Grupa C
Mađarska - Španija 32:31
Hrvatska - Nemačka
treće kolo
Tabela
Španija 4
Mađarska 4
Hrvatska 2
Nemačka 0

treće kolo
Grupa D
Rusija - Island 30:21
Crna Gora - Rumunija
Tabela
Crna Gora 4
Rusija 3
Rumunija 3
Island 0

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.