Hrvati se izvukli, sad Slovenci u problemu

Izvor: Mondo, 01.Jul.2018, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati se "izvukli", sad Slovenci u problemu

"Kockastima" su bile potrebne dve pobede iz dva meča - i ostvarili su ih. Bili su već otpisani Hrvati, ali su se izdigli iz mrtvih i nastavljaju kvalifikacije za Mundobasket.

Foto: MN Press

Gorelo je pod nogama Hrvatima koji su bili očajni u prva dva "prozora" kvalifikacija za Mundobasket, ali su u trećem, pojačani za NBA igrače, zablistali i nastavljaju takmičenje.

Hrvatskoj su bile neophodne dve pobede iz dva meča, a nakon što su u "tesnom" meču >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dobili Italijane (78:72) - bili su dominantni na još jednom gostovanju, u Klužu, i razbili Rumune koji su im naneli bolan poraz u februaru.

Hrvatska je slavila rezultatom 90:63 uz odlične partije Darija Šarića s 22 poena, 12 skokova i 5 asistencija, odnosno Ivice Zupca koji je zabeležio 20 poena i 9 skokova.

"Vatreni" su tako ovaj deo kvalifikacija završili kao trećeplasirani, i tako "izbacili" Rumune, pa takmičenje nastavljaju u novoj kvalifikacionoj grupi sa "starim rivalima" Italijom (4-2) i Holandijom (3-3) poput imaju isti skor.

U istoj grupi će igrati i Litvanci koji su savladali Mađare i došli do šestog trijumfa (70:53), Poljaci koji su lako izašli na kraj sa tzv. Kosovom (103:70).

Pobede su ostvarili i Crnogorci, koji su u gostima pobedili Slovence (87:74) i stavili "zmajčeke" u neugodnu poziciju, a ubedljivi su bili i Letonci protiv Ukrajine (93:71), Španci protiv Belorusije (80:60) i Turci protiv Švedske (77:52).

Tako su formirane i dve nove grupe dok će sastav preostale dve biti poznat posle sutrašnjih mečeva, između ostalog igra i Srbija protiv Nemačke.

GRUPA I: Španija 6-0, Turska 4-2, Letonija 4-2, Crna Gora 3-3, Ukrajina 3-3, Slovenija 2-4.

GRUPA J: Litvanija 6-0, Italija 4-2, Poljska 3-3, Holandija 3-3, Hrvatska 3-3, Mađarska 3-3.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.