Hrvati bolji od CG, pobeda Španije (video)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2017, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati bolji od CG, pobeda Španije (video)

Reprezentacija Hrvatske pobedila je Crnu Goru sa 76:72 u trećem kolu grupe C Evropskog prvenstva u Rumuniji, Finskoj, Turskoj i Izraelu.

Izabranici Aleksandra Petrovića vodili su tokom svih 40 minuta utakmice, međutim pred kraj im je pala koncetracija što su Crnogorci iskoristili.

Ipak, ekipa Bogdana Tanjevića nije uspela da napravi veliki preokret, a šut za izjednačenje na 20 sekundi do kraja promašio je Nikola Ivanović.

"Kockasti" su tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << celog meča igrali znatno bolje, ali je ekipa Crne Gore uvek pronalazila način da se vrati u meč. U prvom poluvremenu glavni pokretač Crnogoraca bio je Dubljević, a u nastavku to je bio Rajs.

Međutim, Bogdanović i Šarić su bili najzaslužniji zašto tim selektora Tanjevića nikada nije došao do prednosti. Hrvati su u završnici zakomplikovali, ali Ivanović nije pogodio najvažniji šut na meču.

Usledila su slobodna bacanja, a Šarić je bio precizan, pa je meč završen rezultatom 76:72 za Hrvatsku.

Hrvatska je ovako ostvarila i treću pobedu na šampionatu, dok su Crnogorci upisali drugi poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bojan Bogdanović sa 23 poena, dok je Dario Šarić ubacio 14. Dobar je bio i Marko Tomas, koji je utakmicu završio sa 9 poena i šest skokova.

Kod Crne Gore, Tajris Rajs je postigao 22 poena, a Bojan Dubljević je imao učinak od 17 poena i 11 skokova. Nikola Vučević je ubacio 12 poena.

Šved ne staje, Rusi bolji od Belgije za 3-0

Košarkaši Rusije pobedili su Belgiju u trećem meču grupe D na Evropskom prvenstvu u Istanbulu sa 76:67 (19:18, 16:15, 18:14, 23:20).

Rusija tako posle pobeda nad Srbijom, Belgijom i Turskom imaju tri pobede i nijedan poraz u grupi u kojoj 'Orlovi' večeras od 20 časova igraju protiv domaćina grupe, ekipe Turske.

Ruse je do pobede još jednom predvodio Aleksej Šved koji je ponovo odigrao meč sa 20+ poena. Ovog puta se zaustavio na 20, 12 je imao Mozgov, a Hvostov i Kurbanov po 10 koševa.

U ekipi Belgije je najefikasniji bio Maksim De Zeuv sa 15 poena, a Seron je imao 12, Mvema 11, a Tabu 10. Belgija se dobro držala u prvom poluvremenu, u drugom je uglavnom bila na razlici do sedam poena, ali je Rusija kako je utakmica odmicala postepeno povećavala razliku da bi maksimalnu prednost imala upravo na kraju.

Njihovi protivnici su vodili svega desetak minuta u meču u kome je najveća prednost Belgije iznosila sedam poena.

Belgija je imala više asistencija od Rusije (18 prema 15), ali su Rusi dominirali u ofanzivnom skoku. Imali su ih 14 naspram samo dva skoka u napadu Belgije, a Belgijancima nije pomagalo ni to što su imali nešto više izgubljenih lopti.

Kod Rusa se skakački istakao Voroncevič sa 10 skokova, a njegova reprezentacija je na kraju slavila i ostala bez poraza u grupi.

Umalo tripl-dabl Hange, Mađari slavili prvi put posle 1969!

Reprezentacija Mađarske pobedila je selekciju Češke u trećem meču grupe C Evrobasketa u Istanbulu – 85:73.

Već na startu se videlo da su Mađari bolje raspoloženi od svojih rivala, napravili su najpre seriju od 7-0, da bi sredinom deonice vodili i sa 12 razlike.

Česi su uspeli da se koliko toliko vrate, pa su na prvu kraću pauzu otišli sa sedam poena minusa.

U nastavku, slična priča, Mađari su igrali bolje, blistao je Hanga. Nakon 20 minuta igre, Mađarska je imala 11 poena prednosti.

Nešto bolja igra Čeha u trećoj deonici dovela je samo do smanjena razlike, a Mađari su u odlučujući kvartal ušli sa osam poena suficita.

U poslednjih 10 minuta, oba tima su zategla odbranu, a i jedni i drugi su imali problema u napadu, što je naravno išlo u korist selekciji Mađarske.

Na kraju su uspeli da zadrže prednost, jedini je Satoranski pružao pošten otpor, te su Mađari upisali prvi trijumf na turniru.

Mađarsku je predvodio neverovatni Adam Hanga, novi košarkaš Barselone upisao je 31 poen, osam asistencija i isto toliko skokova, malo mu je nedostajalo za tripl-dabl, a sakupio je 34 indeksirana poena. Pratio ga je David Vojvoda sa 18 poena, dok je 12 dodao Perl, dvocifren i Rosko Alen sa 10 poena.

U poraženom sastavu, 18 poena Satoranskog, predvodio je košarkaš Vošingtona Češku u gotovo svim kategorijama, imao je i sedam skokova, kao i četiri asistencije. Pratili su ga Paliza sa istim brojem poena, 15 je dodao Auda, dok se na 12 zaustavio Hruban.

Porzingis opet dominirao, Letonija se kockala

Košarkaši Letonije deklasirali su Veliku Britaniju i ostvarili drugu pobedu u trećoj utakmici u okviru grupe D Evrobasketa u Istanbulu.

Letonci su na krilima fenomenalnog Kristapsa Porzingisa lako izašli na kraj sa Britancima, rezultatom 97:92.

Centar Njujork Niksa postigao je 12 od prvih 14 poena za svoju selekciju, koja je nakon uvodne četvrtine imala pet poena prednosti, koju je duplirala pred odlazak na odmor.

Potom su Letonci odigrali fenomenalnu treću deonicu koju su dobili rezultatom 34:18 i činilo se da će rutinski privesti meč kraju. Međutim, poprilično su se opustili, pa je Velika Britanija nadoknadila 20 poena minuta u poslednjih 10 minuta, ali vremena za potpuni preokret ipak nije bilo.

Porzingis, koji se poigravao sa odbranom rivala i u nekoliko navrata fantastično zakucavao, dominirao je sa 28 poena (11-18 iz igre), uz 8 skokova, a najbolje ga je pratio Davis Bertans sa 22 poena (7-8 trojke), dok je Janisu Timi falio jedan skok za dabl-dabl (11 poena).

U redovima poražene ekipe Olaseni je postigao 23 poena i uhvatio 10 lopti, Džonson je dodao 18 poena, a Lorens je umesto 11 poena dodao 10 asistencija.

Posle ovog trijumfa Letonija ima dve pobede i jedan poraz, a Velika Britanija je upisala i treći neuspeh.

"Crvena furija" gazi redom, pobeđena Rumunija sa +41

Reprezentacija Španije pobedila je Rumuniju sa 91:50 (21:19, 20:8, 29:8, 21:15)u trećem kolu Evropskog prvenstva u Rumuniji, Turskoj, Finskoj i Izraelu.

Izabranici Serđa Skariola nastavili su da "melju" redom protivnike, pa tako posle tri odigrane utakmice imaju koš razliku +117.

Rumunija je odlično igrala prvih deset minuta igre, međutim onda je usledio pravi potop.

Španija je naredni tri četvrtine dobila sa 60:31 i tako slomila otpor domaćina.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Huan Ernangomes sa 18 poena, dok su po 11 poena su ubacili Mark Gasol i Pier Oriola.

U poraženom timu najbolji je bio Vlad Moldoveanu sa 15 poena.

Španija u nerednom kolu igra protiv Hrvatske, a Rumunija protiv Mađarske.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EP: Košarkaši dobili Tursku za drugo mesto u grupi

Izvor: Radio 021, 04.Sep.2017

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Istanbulu selekciju Tursku sa 80:74 u 3. kolu D grupe Prvenstva Evrope...Izabranicima Saše Đorđevića je ovo druga pobeda kojom će u osmini finala najverovatnije izbeći najbolje timove iz C grupe, Španiju i Hrvatsku...Srbiju su do trijumfa predvodili...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.