Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 20:59

Hronično povređeni Umtiti rešenje za Juventusove defanzivne probleme?

Italijanski Kalčomerkato navodi da torinski klub razmatra opciju kupovine francuskog štopera na zimu

Procesu oporavka nazire se kraj. Samjuel Umtiti je ove srede trenirao sa rezervnim timom Barselone i deluje da je sve bliži povratku na teren, na kome ga zbog problema sa kolenom ove sezone nije bilo nijednom. A opet, uprkos tome što ga povrede sve češće sputavaju da opravda novac koji je Barselona pre četiri godine uložila u njega, interesovanja za Umtitijem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i dalje ne manjka. Štaviše, Juventus već razmatra kupovinu francuskog štopera na zimu, piše italijanski Kalčomerkato.

Naime, trener torinskog kluba Andrea Pirlo se čitave sezone muči da sastavi poslednju liniju po želji. Svaki od četvorice štopera koje italijanski stručnjak ima na raspolaganju barem jednom u sezoni je zbog povrede odsustvovao sa terena. Matijs de Liht je propustio početak sezone, Leonardo Bonuči se nedavno oporavio i meč protiv Beneventa proveo na klupi, dok je Merih Demiral van stroja, baš kao i vremešni Đorđo Kjelini, koji se u utorak povredio po treći put ove sezone. Jednostavno, u zahtevnoj sezoni kakva je aktuelna, godine čine svoje.

Jedino se postavlja pitanje kako Juventus pitanje štopera želi da reši još jednim koji je sklon čestim povredama. Umtitijev status na Kamp Nou se letos nije menjao. Francuz je bio jedan od fudbalera koji su se našli na transfer listi, Lion je navodno bio spreman da ga vrati, ali do dogovora nije došlo, pošto je Barselona želela da ga uključi u kupovinu Memfisa Depaja. U međuvremenu je njegova cena dodatno pala i trenutno iznosi 12.000.000 evra, na šta bi, prema navodima Mundo Deportiva Barselona pristala, pošto kao jedan od najplaćenijih u klubu Umtiti predstavlja teret za budžet katalonskog kluba, koji je ionako umanjen od izbijanja pandemije korona virusa.

Jedino bi problem moglo da predstavlja to što i Barselona od letos traži štopera, i pitanje je da li će tek tako pustiti Umtitija ove zime, s obzirom da se i Đerar Pike nedavno povredio i da će odsustvovati više od dva meseca. Katalonski klub je u učestalim kontaktima sa Mančester Sitijem, odakle želi da dovede Erika Garsiju, ali za sada ne uspeva da ubedi vicešampiona Engleske da ga pusti natrag u Barselonu, gde je ranije nastupao za mlađe kategorije. A to bi mogao da bude ključ svega.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.