Holanđani pišu – poznato zašto su privedeni Pankov i njegov saigrač

Izvor: B92, 06.Okt.2023, 11:50

Holanđani pišu – poznato zašto su privedeni Pankov i njegov saigrač

Holandski mediji objavili su nezvaničnu informaciju u vezi sa hapšenjem Radovana Pankova i Žosuea, fudbalera Legije iz Varšave.

Oni su zajedno sa ekipom u Alkmaru igrali protiv tamošnjeg AZ u meču grupne faze Lige konferencija, nakon kog su ušli u obračun sa policijom.

Kako je inicijalno preneto, deo delegacije Legije, koji je ostao na stadionu, nije mogao da uđe u autobus nakon čega je započet okršaj sa policijom.

Kako prenosi portal "Voetboalzone", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tom prilikom je povređen jedan od pripadnika obezbeđenja. Navodno je došlo do potresa mozga, kao i preloma u predelu lakta kod njega.

On je prebačen u bolnicu, a Pankov i Žosue su u međuvremenu privedeni. U pritvoru su proveli noć, a holandska policija ima pravo da ih zadrži 72 časa.

Prema navodima lokalnih medija, AZ Alkmar se sprema da preduzme pravne akcije protiv Legije. Goste nisu kontaktirali.

"Čelnike iz holandskog kluba ne zanima šta se desilo posle meča. Kao da je normalno da protivnički igrači napuste stadion u lisicama. Za sada, niti jedan član Legije nije kontaktiran od strane nekoga iz AZ Alkmara. Niko nije ponudio pomoć, izvnio se ili barem uputio reč podrške", preneo je poljski novinar Pjotr Kamijeniecki.

Podsetimo, iz Legije su najavili da će u 14 časova biti održana konferencija za medije na kojoj će govoriti predsednik kluba Darijuš Mioduski koji je zadobio lakše povrede u obračunu sa policijom koja je pendrecima nasrnula na njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.