Histerija Danaca zbog Vingegora – hiljade na dočeku šampiona Tur d Fransa VIDEO

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 21:12

Histerija Danaca zbog Vingegora – hiljade na dočeku šampiona Tur d' Fransa VIDEO

Dvostruki uzastopni šampion najveće biciklističke trke na svetu Jonas Vingegor stigao u svoju zemlju gde mu je priređen spektakularan doček.

Vingegor je na tek završenom Tur d' Fransu potukao konkurenciju i odbranio titulu osvojenu prošle godine, i samim tim, što je jako značajno, podebljao svoje ime na listi velikana ovog sporta.

Sunarodnici su mu otud priredili još jedan nezaboravan doček, kao i minule godine, kada je razgalio naciju trijumfom u Francuskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sada se histerija naroda samo pojačala o čemu svedoče i snimci sa dočeka sportskog heroja nacije.

Hiljade ljudi sabralo se na glavnom gradskom trgu, pred većnicom, odakle im se, u žutoj šampionskoj majici, javio najbolji biciklista sveta.

Masa je u tom momentu klicala njegovo ime - svi kao jedan.

Danski mediji sada, gonjeni i euforijom, idu dotle da Vingegora srvstavaju u red najboljih danskih sportista svih vremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.