Hicfeld: Evropljanima male šanse za trijumf u Brazilu

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Jun.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hicfeld: Evropljanima male šanse za trijumf u Brazilu

Selektor reprezentacije Švajcarske Otmar Hicfeld smatra da evropske selekcije imaju male šanse za osvajanje titule na prvenstvu sveta u Brazilu.
(FOTO: AP)
Iskusni nemački stručnjak, koji je Švajcarce odveo na dva Mundijala zaredom, podsetio je da evropski timovi nisu došli do trona kada su se šampionati održavali u Južnoj ili Srednjoj Americi.
Evropske reprezentacije veoma, veoma teško mogu do titule. Ne može biti slučajnost da tim iz Evrope nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << mogao da osvoji šampionat kada se održavao u Južnoj Americi. Nije u Urugvaju, Meksiku ni u Argentini, a sigurno ne u Brazilu – kazao je 65. godišnji Nemac.
Hicfeld, jedan od petorice trenera koji su sa dva kluba osvojili Ligu šampiona (Borusija Dortmund 1997, Bajern Minhen 2001) i koji odlazi u penziju nakon Mundijala, veruje da bi Švajcarska mogla da napravi iznenađenje u E grupi, u kojoj su još Ekvador, Francuska i Honduras.
To je veoma jaka grupa. Sve tri ekipe su kvalitetne, ne bi se inače ni kvalifikovale na svetsko prvenstvo. Naš cilj je prolaz u drugi krug, a onda ne postoje granice – zaključio je Hicfeld.
Mundijal u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Hicfeld: Evropljanima male šanse za trijumf u Brazilu

Izvor: Press, 11.Jun.2014

Iskusni nemački stručnjak, koji je Švajcarce odveo na dva Mundijala zaredom, podsetio je da evropski timovi nisu došli do trona kada su se šampionati održavali u Južnoj ili Srednjoj Americi... "Evropske reprezentacije veoma, veoma teško mogu do titule. Ne može biti slučajnost da tim iz...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.