Het trik Žirua i petarda Francuske protiv Paragvaja (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Jun.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het trik Žirua i "petarda" Francuske protiv Paragvaja (video)

Reprezentacija Francuske odigrala je meč prijateljskog karaktera sa selekcijom iz Južne Amerike.

Izabranici Didijea Dešana nisu imali milosti protiv Paragvajaca, slavili su na stadionu "Rožon Park" u Renu sa ubedljivih 5:0 (2:0).

Dešan je izveo možda i najjaču postavu u ovom trenutku, na terenu su od starta bili Ljoris, Kosielni, Umtiti, Mendi, Sidibe, Pogba, Matuidi, Paje, Grizman i Dembele dok se u špicu našao Olivije Žiru.

Upravo je napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Arsenala bio centralna figura utakmice. Prošlo je samo šest minuta, kada je Žiru načeo rivala.

Pogba pronalazi mladog Dembelea na desnoj strani, ovaj centrira na drugu stativu, a tamo se najbolje snalazi korpulentni napadač "Tobdžija".

Samo sedam minuta kasnije, Žiru ponovo stupa na scenu. Paje se odlično oslobodio čuvara po levoj strani, uočio je potom Žirua koji se odvaja od svog čuvara, poslao mu dobru loptu, a bivši napadač Monpeljea se samo poklonio i sproveo loptu u mrežu.

Do kraja prvog dela igre nije bilo golova, da bi nakon 25 minuta igre u nastavku Žiru došao i do het trika.

Rezervista Lukas Dinj se odlično ubacio po levoj strani, fudbaler Barselone je uputio jako dobar prizeman centaršut ka Žiruu, a ovaj se dobro snalazi pred golom protivnika i postiže svoj treći gol na utakmici.

Na 4:0 je sedam minuta kasnije povisio Sisoko, pobegli su vezista Totenhema i Lakazet odbrani Paragvaja, a napadač Liona je nesebično proigrao bivšeg fudbalera Njukasla, koji lako pogađa praznu mrežu Paragvaja.

Konačan rezultat samo minut kasnije postavlja Antoan Grizman. Lakazet je izbio sam pred golmana gostiju, odbrana je uspela da ga spreči da uputi udarac, ali se lopta odbila do napadača Atletika, koji lako pogađa mrežu za čak 5:0.

To je bio i konačan rezultat, ubedljiva pobeda Francuske pred mečeve u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.