Het-trik Srbina protiv Bazela! Znate li ko je “zlatna kopačka” među našim igračima u Evropi? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het-trik Srbina protiv Bazela! Znate li ko je “zlatna kopačka” među našim igračima u Evropi? (VIDEO)

Prolećna eksplozija srpskog napadača, treći je strelac lige

Mimo svih očekivanja, najbolji strelac među srpskim fudbalerima koji igraju Evropi ove sezone je Dejan Sorgić! Napadač Tuna igra sjajno ovog proleća i trenutno je treći strelac švajcarskog šampionata, a danas je oduševio fenomenalnom partijom protiv Bazela.

Sorgić je postigao-het trik na gostovanju protiv šampiona, a treći gol je dao u 93. minutu za konačnih 3:3 i na taj način >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je sprečio poraz svog tima. Dva puta je Sogrić dovodio Tun u vođstvo na Sent Jakob Parku, ali je Bazel uspeo da prrokrene i povede sa 3:2, da bi u nadoknadi vremena srpski napadač i po treći put zatresao mrežu rivala.







Tun je osvojio veliki bod u borbi za opstanak i praktično obezbedio prvoligaški status četiri kola pre kraja. Ponajviše zahvaljujući Sorgiću

Srbin je sa današnja tri gola došao do ukupno 15 prvenstvenih golova ove sezone. Što ga čini našim najboljim strelcem u Evropi ove sezone. Dva gola manje je postigao Marko Šćepović u Mađarskoj, ali treba uzeti u obzir da se švajcarska liga boduje sa koeficijentom 1,5, a mađarska sa 1 pa se može reći da je Sorgić ubedljivo najefikasniji Srbin u Evropi ove sezone.

Sorgić je eksplodirao u prolećnom delu sezone, u kojem je dao 11 od 15 golova. Sezonu je počeo kao rezervista, dobijao je šanu sa klupe, nekada nije ni ulazio u igru. Ali, malo po malo je uspevao da se izbori za veću šansu, maksimalno koristio minutažu i izborio se za mesto startera.

Sorgić ima 27 godina, rođen je u švajcarskom Cugu, ponikao je u Lucernu, tamo nije mnogo igrao, potom je prešao u Krins, prošlu sezonu proveo u Šafhauzenu, da bi prethodnog leta došao u Tun i postao pun pogodak.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.