Izvor: RTS, 17.Sep.2021, 22:46

Herta nadigrala Firt posle preokreta

Fudbaleri Herte pobedili su tim Grojter Firta sa 2:1 na svom terenu u prvoj utakmici petog kola Bundeslige. Do pobede su došli posle preokreta u finišu drugog poluvremena.
Tokom prvog poluvremena odvijao se vrlo ravnopravan duel sa nekoliko šansi na obe strane ali se na poluvreme otišlo bez postignutih golova.

U nastavku je do vođstva došao gostujući tim Firta pogotkom u 57. minutu sa bele tačke posle dosuđenog jedanaesterba. Siguran >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvođač je bio Branimir Hrgota.
Samo 4 minuta kasnije Herta je uzvratila i došla do izjednačenja golom Jirgena Ekelenkampa koji je ušao u igru samo minut ranije i već u prvom napadu smestio loptu u mrežu protivnika za 1:1.
Domaćini su nastavili seriju napada ali im nije uspevalo da zatresu mrežu protivnika sve do 79. minuta kada dolaze do vođstva zahvaljujući autogolu Maksimiliana Bauera.
U nastavku su domaćini uspeli da sačuvaju vođstvo do konačnih 2:1 i prve pobede na domaćem terenu u sezoni.
Preostale utakmice petog kola igraće se tokom vikenda.
Bundesliga, peto kolo:
Petak:
Herta - Grojter Firt 2:1
Subota:
Arminija - Hofenhajm
Augsburg - Borusija Mehengladbah
Bajern Minhen - Bohum
Majnc - Frajburg
Keln - Lajpcig
Nedelja:
Štutgart - Bajer Leverkuzen
Borusija Dortmund - Union Berlin
Volfsburg - Ajnatraht
Tabela:
1. Volfsburg 12
2. Bajern 10
3. Borusija Dortmund 9
4. Majnc 9
5. Frajburg 8
6. Bajer 7
7. Keln 7
8. Union 6
9. Herta 6
10. Hofenhajm 4
11. Štutgart 4
12. Menhengladbah 4
13. Lajpcig 3
14. Bohum 3
15. Arminija Bilefeld 3
16. Ajntraht Frankfurt 3
17. Augsburg 1
18. Grojter Firt 1
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Njukasl i Lids podelili bodove

Izvor: RTS, 17.Sep.2021

Fudbaleri Njukasla i Lidsa odigrali su nerešeno 1:1 u prvoj utakmici petog kola Premijer lige. . Svojevrsni derbi začelja tabele Premijer lige protekao je u ravnopravnom duelu suparnika a do vođstva je došao gostujući tim Lidsa već na samom početku meča u 14. minutu...Brazilski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.