Heroj Maksimović otkrio: Ovo mi je prvi penal u životu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2015, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Heroj Maksimović otkrio: Ovo mi je prvi penal u životu! (VIDEO)

"Jednostavno sam zakoračio prema napred i rešio da preuzmem odgovornost. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka, bio sam siguran da ću pogoditi", objasnio je strelac pobedonosnog gola u duelu sa SAD u četvrtfinalu Mundijalita

Kad je Orlićima bilo najteže u četvrtfinalu Mundijalita protiv SAD, Nemanja Maksimović preuzeo je odgovornost i hladnokrvno, kada da ima “milion“ ovakvih utakmica pogodio penal za plasman u polufinale.

U trenucima velikog slavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovaj talentovani vezista otkrio je i da nije bilo planirano da on izvede taj jedanaesterac.

“Ovo su predivni trenuci radosti i sreće, ali u ovom trenutku sam toliko umoran da nemam snage previše ni da se radujem. Bio je ovo moj prvi penal u životu koji šutiram u ovakvim situacijama, a iako nisam bio planiran ja da izvedem, jednostavno sam zakoračio prema napred i rešio da preuzmem odgovornost. Nisam se dvoumio ni jednog trenutka, bio sam siguran da ću pogoditi“, rekao je Maksimović posle utakmice za sajt FSS.

Fudbaler kazahastanske Astane rekao je da i da mu je drago što su obradovali naciju ovim uspehom.

“Ponovo smo razbudili Srbiju, imali smo želju da ih manje nerviramo, da pobedimo u regularnom delu, ali Amerika je bila sjajan protivnik. Fizički je bilo veoma naporno, kao što smo i očekivali, a sad je sve moguće u nastavku... U polufinalu smo i to je ogroman uspeh. Idemo dalje“, dodao je Maksimović.

BRAVO MAKSO, MAJSTORE!!! GOL KOJI OVOG JUTRA SLAVI CELA SRBIJA (VIDEO)

Hladnokrvan kao i Maksimović, bio je i fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić koji poslao loptu po sred gola. On je rekao i da su dan pred utakmicu Orlići vežbali penale.

“Velika je ovo pobeda, veliki uspeh, a iako smo igrali dobro kao da nam je neka prevelika želja "vezala noge" i nikako se nije dalo da pogodimo mrežu u regularnom delu utakmice, posebno u produžecima kada smo baš bili bolji. U penal seriji nam se vratilo za ono što smo propustili u polufinalu prošle godine. Amerikanci su odličan tim, ali mi smo posle ove pobede zreli i za sam vrh. Idemo dalje, još imamo dve utakmice na Novom Zelandu, nećemo skoro kući“, našalio se Grujić.



(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.