Harden 44, Džordž 36, Bjelica bez poena

Izvor: B92, 16.Apr.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harden 44, Džordž 36, Bjelica bez poena

Košarkaši Hjuston Rokitsa i Oklahoma Siti Tandera očekivano su dobili uvodne mečeve prve runde NBA plej-ofa.

Rokitsi su teže nego što se očekivalo savladali Minesota Timbervulvse 104:101, uz impresivnu partiju Džejmsa Hardena.

S druge strane, Tander je nadigrao Jutu Džez 116:108 na "krilima" izuzetno motivisanog Pola Džordža.

Pročitajte još Oladipo razbio Klivlend, "brejk" Indijane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprkos tripl-dablu LBJ

Harden je nastavio da igra na MVP nivou i sa 44 poena (15/26, 7/12 trojke) "zatrpao" je koš Vulvsa. "Brada" je "prelomio" meč serijom od 12 uzastopnih poena za svoj tim za vođstvo 97:86, četiri minuta pre kraja.

Imao je i osam asistencija, a najbolje ga je pratio Klint Kapela koji je vladao reketom sa 23 poena uz 12 skokova.

Najefikasniji u redovima Minesote bio je Endru Vigins sa 18 poena, 16 je ubacio Derik Rouz, po 15 su dodali Džamal Kroford i Džef Tig koji je imao još devet skokova i osam asistencija.

Dvocifren učinak imao je i Džimi Batler sa 13 poena (4/11), dok je podbadcio Karl-Entoni Tauns sa svega osam uz 12 uhvaćenih lopti.

Potpuno neprimetan bio je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica koji je promašio oba pokušaja iz igre, te imao tek dva skoka za šest minuta na parketu.

Pročitajte još Završnica sa infarkt, Seltiksi odbranili Boston od Janisa

Iako je Rasel Vestbruk obeležio regularni deo sezone, Pol Džordž je "povukao" na startu plej-ofa za "gromovnike. Pogodio je osam trojki iz 11 pokušaja, ukupno 13 od 20 šuteva za prvi trijumf Tandera.

Bio je ovo Džordžu prvi plej-of meč za Oklahoma Siti, nakon što je u prethodne dve sezone prosečno beležio 27 poena za Indijana Pejserse u doigravanju.

Vestbruk je bio na svom uobičajenom nivou sa 29 poena, 13 skokova i osam asistencija, dok je Karmelo Entoni dodao 15 poena.

Najefikasniji u timu iz Jute bio je ruki Donovan Mičel sa 27 poena (11/22 iz igre) uz deset skokova, 14 je postigao Rudi Gober uz sedam asistencija, dok su po 13 dodali Džo Ingles, Riki Rubio i Džae Krauder.

Hjuston i Oklahoma Sitiće biti domaćini i drugih utakmica u sredu uveče.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Harden vodio Hjuston do pobede, Bjelica neprimetan

Izvor: Beta, 16.Apr.2018

Košarkaši Hjustona pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Minesote sa 104:101 i tako poveli sa 1:0 u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Hjuston je do trijumfa vodio Džejms Harden koji je ubacio 44 poena, uz osam asistencija i četiri skoka. Najbolje ga je pratio Kris Kapela...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.