Izvor: Blic, 19.Nov.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja širom Evrope zbog lažiranja utakmica

Policije u Nemačkoj i drugim neimenovanim evropskim zemljama uhapsile su određen broj ljudi osumnjičenih da su lažirali ishode utakmica u velikim fudbalskim takmičenjima u Evropi.

Kancelarija tužioca u Bohumu saopštila je danas da su hapšenja posledica istrage koju je početkom godine pokrenula Evropska fudbalska unija (UEFA).

Sumnja se da je lažiranje utakmica organizovala međunarodna banda, koja je navodno podmićivala igrače, trenere, sudije i zvaničnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u "visoko kotiranim evropskim ligama" kako bi zarađivala novac na klađenju.

Nije, međutim, saopšteno u kojim je sve zemljama bilo hapšenja niti koliko je tačno osoba privedeno. Navodi se samo da je u pitanju veliki broj hapšenja.

Drugi detalji nisu objavljeni, a za sutra je u Bohumu zakazana konferencija za novinare.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije rečeno je da ovde nije bilo hapšenja osoba umešanih u skandal sa lažiranjem mečeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.