Haos u Hrvatskoj zbog Srbije

Izvor: RTS, 21.Feb.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Hrvatskoj zbog Srbije

Ni mraz, ni sneg nisu zaustavili hvatske navijače da čekaju kako bi nekako došli do karata za meč sa Srbijom. Redovi formirani još tokom noći ispred prodajnih mesta Tisak medija gde je u devet časova počela prodaja. Sve karte razgrabljene nakon par sati. HNS primio neverovatnih 60 hiljada zahteva za ulaznice. U jednom trenutku pao server sajta sajta hrvatskog fudbalskog saveza.

16.50 - Sve ulaznice za utakmicu između Hrvatske i Srbije u Zagrebu, u petom kolu kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Svetsko prvenstvo u Brazilu, rasprodate su prvog dana, objavio je danas HNS. "Zahvaljujemo navijačima na ukazanom izuzetno velikom interesovanju za ovu utakmicu. Iskreno nam je žao svih koji nisu uspeli da kupe željene ulaznice, ali zahtevi i želje za ulaznicama koje su višestruko premašivali kapacitet stadiona jednostavno se nisu mogle zadovoljiti i samo su najsrećniji i najuporniji uspeli da kupe", piše u saopštenju. HNS je pozvao navijače koji su kupili ulaznice da bodre svoju reprezentaciju uz sportsko poštovanje prema protivniku, a one koji nisu uspeli da dođu do karte pozvao u fan zone koje će biti organizovane širom Zagreba.

Od 35. 000 mesta, koliki je ukupni kapacitet Maksimira, u slobodnu prodaju pušteno je oko 24. 000 karata, saopštio je Hrvatski nogometni savez, ističući da je stiglo skoro 60.000 zahteva za ulaznice.

Od preostalih ulaznica oko 5. 000 je podeljeno udruženjima navijača Dinama i drugih fudbalskih klubova, dok je nekoliko hiljada karata namenjeno visokim gostima, sponzorima i prijateljima saveza.

Brojni navijači zauzeli su svoja mesta već nekoliko časova pre ponoći, dok su prvi navijači pred prodajno mesto kod centralnog trga bana Jelačića u Zagrebu došli nešto pre ponoći i svu noć čekali po snegu i hladnoći.

Za red se staraju brojni čuvari i policijske patrole, a pred samim prodajnim mestima postavljene su metalne ograde.

Cene ulaznica kreću se od 250 kuna (33 evra) za tribinu na zapadnoj strani do 50 kuna (6,6 evra) za tribinu na jugu.

Osim u prodavnicama, ulaznice se mogu kupiti i na internetu, a na njih imaju pravo samo navijači Hrvatske, s obzirom da po dogovoru fudbalskih saveza Hrvatske i Srbije neće biti dolaska srpskih navijača.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.