Hamilton: Srećniji sam u Mercedesu

Izvor: Mondo, 04.Feb.2013, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: Srećniji sam u Mercedesu

Britanski vozač Formule 1 testirao je novi bolid na stazi u Herezu i potom rekao da se za njegovim volanom oseća "kao kod kuće".

Svetski prvak iz 2008. godine, Luis Hamilton, na kraju minule sezone je napustio Meklaren i prešao u tim Mercedesa, da nasledi Mihaela Šumahera.

Dvadesetosmogodišnji superstar promenio je tabor posle šest sezona, od kojih je u poslednje četiri bio dva puta četvrti i dva puta peti u šampionatu.

"Ne mogu to da objasnim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali srećniji sam nego pre. Srećan sam što imam pred sobom novi izazov, što sam okrenuo novu stranicu u životu i karijeri. Ne znam da li će ovaj bolid biti dobar ili loš, ali osećam da ću moći da doprinesem uspesima Mercedesa", rekao je Luis Hamilton (28).

Njegov timski kolega biće Niko Rozberg iz Nemačke, a Mercedes se nada da će se među njima razviti takmičarski duh kao pre 13 godina, kada su bili klinci u karting vozilima.

Hamilton je primetio da je bolid "mercedes WO4" komplikovaniji za upravljanje od onog koji je vozio u Meklarenu.

"Imam najmanje duplo više kontrolnih tastera nego ranije, iako sam sredio da neki budu uklonjeni. Moraću mnogo toga da savladam za kratko vreme i vrlo je moguće da će se proces učenja otegnuti na nekoliko uvodnih trka nove sezone", izjavio je Britanac.

Luis Hamilton će za trogodišnju vernost Mercedesu biti nagrađen sa okruglo 60 miliona funti!

On je u "najbržem cirkusu" debitovao 2007, osvojivši drugo mesto u generalnom plasmanu, da bi već naredne godine postao najmlađi prvak sveta u istoriji F1 (kasnije je Sebastijan Fetel oborio taj rekord), prvi tamnoputi šampion i prvi Britanac na tronu nakon trijumfa Dejmona Hila 1996.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 po tradiciji kreće iz Melburna, gde će se vozači 17. marta nadmetati za Gran pri Australije.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Hamilton zadovoljan novim mercedesom

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Feb.2013

Britanski vozač Formule 1 Luis Hamilton (28) rekao je posle vožnje na stazi u Heresu, Španija, da se za volanom svog novog „mercedesa” oseća „kao kod kuće”.. Hamilton je napustio Meklaren ove sezone i prešao u protivnički tim Mercedesa.. – Veoma sam srećan. To vam mogu reći. Imam mercedesov...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.